Zabıta Müdürlüğü

Zabıta Müdürü

Zabıta Müdürlüğü

Zabıta Müdürü

Birim İletişim

  • +90(216) 531 30 00 - 3801

Zabıta Müdürlüğü

Belediyemizin lokomotif birimi konumunda Üsküdar halkının huzur ve sükûnunu sağlamak için hizmet vermektedir. Müdürlüğümüz ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza Kadim Şehir ‘de layık oldukları yaşam kalitesini sunmaya çalışmaktadır. Zabıta hizmetlerinin yerine getirilmesi İskele, Çarşı, Harem Otogar, Çengelköy Karakolları ile  yaya ve motorize devriye ekipler olarak karşılaşılan olumsuzluklara yerinde müdahale ederek hizmetin devamlılığını sağlamaktadır. Ayrıca İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli  personel ile alkol, uyuşturucu, bonzai vb. madde kullanımına engel olmak için müşterek çalışmalar yapılmaktadır.

Zabıta Müdürlüğünde teknolojik olanaklar ile personelimizin, eğitim, bilgi, donanım ve performanslarını artırıcı çalışmalar yapılmakta gelişimleri sağlanmaktadır.

Üsküdar bulunduğu coğrafi ve kültürel konum itibari ile gerek yaşayanlarının gerekse İstanbul’un sürekli gözü üzerinde olan bir ilçesidir. Bu sebeple yapılan hizmetler ön plana çıkmaktadır. Zabıta Müdürlüğü, yaptığı uygulamalarda genelde ilk ve örnek olma özelliklerini taşımakta dolayısıyla belediyecilik hizmetlerindeki değişimin yansıyan yüzü olmaktadır.

Zabıta Müdürlüğümüz bilgi ve refah seviyesi yükselen bir toplumda etkin, verimli, kaliteli hizmet sunmak ve vatandaş memnuniyetini daha da artırmak için öncü uygulamaları ile çalışmalarına devam etmektedir.​

Belediye Yasakları Uygulama Yönetmeliği