ÜSKÜDARLI GENÇLERE EĞİTİM VE İSTİHDAM DESTEĞİ

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Kaymakamlığı tarafından ortak yürütülen "Üsküdar İnovasyon Merkezi Projesi" kapsamında 2.dönem eğitimleri 28 Eylül'de başlıyor.

Geçtiğimiz yıl Üsküdar Kaymakamlığı Etüt-Proje Birimi ile Üsküdar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün girişimleriyle İstanbul Kalkınma Ajansı'ndan hibe alan proje çerçevesinde, Üsküdar; Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü'nde mekatronik alanda uygulamalı eğitimlerin verildiği merkez oluşturulmuş, 40 gencimiz eğitimlerden faydalanmıştı.

Projemiz kapsamında önümüzdeki eğitim döneminde de yine 40 gencimize uygulamalı mesleki eğitimlerin verilmesi planlanmıştır.

Üsküdar İnovasyon Merkezi niçin kuruldu?

Günümüzde teknolojiye ayak uyduran endüstride, mekatronik sistemleri tanıyan ve bu sistemleri tasarlayıp kurulumuna kadar işin içerisinde olabilecek kalifiye eleman ihtiyacı artmıştır. Ancak kişilerin mekatronik sistemler üzerinde uygulama imkânı bulması gerçekten zor ve pahalıdır. Üsküdar İnovasyon Merkezinde gençlerimize mesleki bilgilerinin uygulamalı olarak geliştirilmesine yönelik endüstrideki sistemlere benzer setler üzerinde eğitim verilmektedir. Bu sayede mekatronik sektöründe çalışmak isteyen, alanla ilgili bilgisi olan ancak uygulamalı eğitim alma fırsatı bulamamış öğrenci ya da mezunların bu eksikliklerinin giderilmesine destek olmaktadır. Üsküdar Mekatronik Merkezi böylece okullardan endüstriyel iş hayatına geçişte bir oryantasyon merkezi rolünü üstlenmiştir.

Proje kapsamında ÜSİM, Üsküdarlı genç işsizleri bu merkezde verilecek eğitimlere yönlendirecek ve istihdama katkıda bulunacaktır. Üsküdar İnovasyon Merkezi Projesi ile Üsküdarlı gençlere bilgi, yetenek ve becerilerine uygun mesleki eğitim verilerek istihdam edilebilirliklerinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Merkezimizde verilecek eğitimler nelerdir?

S7-300 PLC Eğitimi

PLC’li Fabrika Otomasyonu Eğitimi

Pnömatik/Hidrolik Eğitimi

Mikrodenetleyici Eğitimi

Bu başlıklar altında toplam 296 saat eğitim verilecektir.

Nasıl başvuru yapacağım?

Kursiyerler merkezimizin internet sitesi (uskudarinovasyonmerkezi.org) üzerinden başvuru formunu doldurarak başvuru yapacaklardır.

Gelen başvurular üzerinden aday kursiyerler belirlenecek, teknik öğretmenlerimiz tarafından yapılacak mülakat sonrasında eğitim almaya hazır 40 kursiyer belirlenecektir.

Kimler başvuru yapabilir?

18-30 yaş aralığında Mekatronik, Kontrol, Otomasyon, Elektrik, Elektronik, Makine alanlarının en az birinde eğitim almış meslek lisesi, MYO'lar, lisans bölümleri mezunu veya öğrencisi  olanlar başvuru yapabilir.

Eğitimler nerede, kimler tarafından düzenlenecek?

Eğitimler Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı binasında olacaktır. Okulumuzda görev yapan 8 teknik öğretmenimiz derslere girecektir.

Eğitim Süresi ne kadardır?

Eğitimlere 28/09/2015 tarihinde başlanılması ve 31/01/2016 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır.

Hafta içi 2 gün (Mesai saati sonrası 18.00-21.00 arası 4’er saat) ve hafta sonu 1 gün ( 09.00-16.00 saatleri arası 8 saat) olacak şekilde haftada 16 saat; 5 ay süresince toplam 296 saat eğitim verilecektir.

Daha fazla bilgi için;

http://www.uskudarinovasyonmerkezi.org

http://www.facebook.com/uskudarinovasyonmerkezi

http://www.twitter.com/inovasyon_uskdr