ÜSKÜDAR’DA GENÇLİK VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI SUNUMU GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi tarafından 29 Aralık Cuma günü Üsküdar Fikir Sanat Merkezi'nde Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz’ün anlatımıyla Gençlik ve Eğitim Çalışmaları sunumu gerçekleşti.

Sunuma Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Muhterem Kurt da katıldı.

Gençlik ve Eğitim Çalışmalarının anlatıldığı programda Bilgi Evleri, Çocuk Akademisi, Çocuk Üniversitesi, Fikir Sanat Merkezi, Gençlik Akademisi, Gençlik Merkezi, Spor Merkezleri ve Üsküdar Belediyesi’nin gençlere sunduğu tüm hizmetler ele alındı. Toplamda 24 Gençlik ve Eğitim Merkezi’nde 35 bin, 7 Spor Merkezi’nde 12 bin gence ve vatandaşımıza hizmet verildiği dile getirildi.

Sunumda; Üniversiteye Hazırlık, Lise Sınavlarına Hazırlık, Aile Okulu, Medeniyet Okulu, Her Pazar Ailem ile Huzurda Sabah Namazı Programı, Zerafet Okulu ve İrfan Okulu gibi proje ve faaliyetlerden de bahsedildi.

Genel programın ardından Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt ve katılımcılar gençlere sunulan hizmeti yerinde görmek için Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nin bahçesinde bulunan Down Sendromlu gençlerin çalıştığı Tebessüm Kahvesi’ni ve daha sonra Üsküdar Çocuk Üniversitesi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, yapılan çalışmaları takdire şayan ve başarılı bulduğunu, diğer belediyelerin de bu çalışmaları yapması gerektiğini belirtti. Program sonunda Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt’a hediye takdiminde bulunuldu.