RESTORASYONU TAMAMLANAN HAMDULLAH PAŞA CAMİİ İBADETE AÇILDI

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, restorasyonu tamamlanan Çengelköy Hamdullah Paşa Camii'nin açılışına katıldı. 

Başkan TÜRKMEN, "Çengelköy Hamdullah Paşa Camii’mizin Allah’a şükür restorasyonunu tamamlamış olduk. Bu anlamlı günde, şehitlerimizin manevi huzurunda bu işi de tamamladık çok şükür.

Camilerimiz ezansız değil. Bunun için şükrediyoruz. Gazi Çengelköyümüz’e minnet borçluyuz." dedi.

Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Çengelköy Hamdullah Paşa Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı. Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Hilmi Türkmen caminin tarihi ile ilgili bilgiler vererek açılışın hayırlı olmasını diledi.

Belediye Başkanı TÜRKMEN, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Hamdolsun camilerimizin ne denli önemli olduğunu gördü. İdrak ettik. Ezanlarımızın, salalarımızın kıymetini gördük, idrak ettik.

Rabbim bizi bir daha böyle ağır imtihanlarla karşı karşıya bırakmasın. Lakin, umutluyuz… Çengelköy var, dirilişin tam kalbinde yer aldı Çengelköy… Ne kadar iftihar etsek azdır.

Bu camiinin Gazi Çengelköy’ün tarihini geleceğe taşıyacak bir anıt olarak, bir abide olarak ilelebet ibadete açık kalmasını arzu ediyoruz. Buraya her gelen, iman sancağını yere düşürmemek için hayatından vazgeçen kahraman şehitleri gazileri ansın istiyoruz.”

Yoğun bir kalabalıkla Cuma namazı kılınan Çengelköy Hamdullah Paşa Camii’nde, Üsküdar Belediyesi namaz sonrası vatandaşlara ikramda bulundu.