BOĞAZ'DA 23 NİSAN COŞKUSU

Üsküdar Belediyesi, Turmepa işbirliği ile 23 Nisan'a özel, İstanbul’da yaşamasına rağmen denizi görmemiş ilköğretim öğrencilerini denizle buluşturarak Valide Sultan Gemisi'nde sefere çıkardı. Bugüne kadar yaklaşık 12 bin çocuk Turmepa'nın düzenlediği etkinlikler sayesinde denizle tanıştı.

Turmepa Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk ve İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Ballı'nın da yer aldığı turumuzda Başkanımız Hilmi Türkmen'in selamlama konuşması ve "Bugün sizin gününüz, azıcık yaramazlık yapma hakkınız var" sözleri çocuklarımızın sevinç ve alkışlarıyla karşılandı. Simit, ayran, çay ikramından sonra müzik eşliğinde şarkılar söylendi ve yüz boyama etkinliği yapıldı. 

Etkinlik kapsamında bir erkek ve bir kız öğrencimiz kaptan köşküne çıkarılarak temsili kaptan yapıldı. Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ekibi öğrencilere balık cetveli, kitap ayracı hediye etti ve balıklarla ilgili kısa bilgi verdi.

Kıyıya paralel olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar giden gemimiz tekrar Üsküdar'a döndü ve çocuklarımız için unutulmaz bir gün böylece tamamlandı.