9. ULUSLARARASI ÜSKÜDAR SEMPOZYUMU BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen Uluslararası Üsküdar Sempozyumu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

153 bilim insanı katıldığı sempozyum açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Bu yıl 153 bilim insanının katılımıyla gerçekleştireceğimiz 9. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu ile şehrimize, kültürümüze, sanatımıza, edebiyatımıza, medeniyetimize, eğitim, siyasi, sosyal ve iktisadi tarihimize bilimsel katkılarımız devam ediyor," dedi.

Sempozyum açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye son 15 yıldır yerel yönetimlerde sessiz bir devrim yaşıyor. Üsküdar bu konuda başı çekiyor ve kendisine çok yakışan bir performans sergiliyor," dedi.

Nabi Avcı ayrıca, sempozyumun dokuzuncusunun gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Konuşmaların ardından bestekar ve söz yazarı Özhan Eren izleyicilere müzik dinletisi sundu. 9. Uluslararası Üsküdar Sempozyumu 11-12-13 Kasım tarihleri arasında yapılacak.