120 otobüs 10 bin öğrenciyle Çanakkale çıkarması

Türkiye Gazetesi - 15 Mayıs, 2015

Üsküdar Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla gençleri şehit dedeleriyle buluşturdu.

Yedi düvele karşı mücadele ettiğimiz Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü, çeşitli etkinliklikler kutlanıyor. Üsküdar Belediyesi de zaferi gençlere yerinde anlatmak için "Büyük Çanakkale Gezisi" temalı bir gezi düzenledi. Salı gecesi İstanbul'dan 120 otobüsle yola çıkan konvoy, sabah namazı vakti Eceabat'a ulaştı. 10 bin öğrenci, boş bir alana kurulan seyyar yemekhanede cephede savaşan

kahramanların karavanası olan arpa ekmeği ve arpa çorbasıyla kahvaltılarını yaptıktan sonra şehitliği dolaştı. Şehit dedelerinin ruhuna Fatiha okuyan gençler arasında bölgeye ilk kez gelenler de vardı, 6-7 defa da...
Üsküdar Belediye Başkan ı Hilmi Türkmen 'e teşekkür eden öğrenciler, "Onlar bizim için savaşıp şehit düştü. Ne yapsak az. En azından dua ederek vazifemizi yerine getiriyoruz" dedi. Başkan Türkmen ise, "Duygulanmamak elde değil. Ne mutlu bizlere ki, ecdadının mirasına sahip çıkan böyle bir gençliğimiz var. Şehitlerimiz rahat uyusun. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğimize ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Kafile öğleden sonra yemek için bir defa daha Eceabat'ta buluştu. Buradaki yemeğe Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Öğrencilerle sohbet eden Avcı, milli değerleri öğreten bu tür etkinliklere her zaman destek vereceğini vurguladı.
DUYGUSAL TÖREN
Büyük destanı yazan kahramanlarla buluşan öğrenciler, Şehitler Anıtı'nda düzenlenen törende oldukça duygulandı. Gençler arasında gözyaşlarını tutamayanlar da vardı.

DUALAR ŞEHİTLER İÇİN...
Üsküdar Belediye Başkan ı Hilmi Türkmen , geziye katılan öğrencilerle birlikte şehitlerin mezarı başında Fatiha okudu. Sonrasında gençlere seslenen Türkmen, "Burada olmaktan onur duyuyorum" dedi.