ASRIN MÜHRÜ ÇAMLICA CAMİİ KADİR GECESİ’NE HAZIR

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacak olan Çamlıca Camii, Kadir Gecesi için teravih namazı kılınmaya hazır hâle getirildi. Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan ve kaba inşaatının tamamlanmasına sayılı günler kalan Çamlıca Camii, 60 bin kişilik kapasitesiyle ‘asrın mührü’ olarak tanımlanıyor.

AYNI ANDA 60 BİN KİŞİ İBADET EDEBİLECEK

Çamlıca Camii, 11 bin metrekare büyüklüğünde bir müze, 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde bir sanat galerisi, 3 bin metrekare büyüklüğünde bir kütüphane, bin kişilik bir konferans salonu, 8 de sanat atölyesini bünyesinde barındıracak. 3 bin 500 araçlık kapalı otoparka sahip olan Çamlıca Camii, Kapalı bölgelerde 100 bin insanı barındırabilecek alana sahip olacak.

Caminin halı serili alanında 25 bin kişi, avluda 12 bin 500 kişi, dış avlu da dikkate alındığı zaman yaklaşık olarak 60 bin kişi bu camide aynı anda ibadet edebilecek.

“SECCADENİ AL GEL”

HaberTürk kanalına Çamlıca Camii’nde kılınacak teravih namazıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, namaz kılınması için 15 bin metrekare hasır hazırladıklarını söyledi. Ayrıca Hilmi TÜRKMEN vatandaşlara, “Seccadeni al gel” çağrısında bulundu.