Üsküdar Belediyesi'nden Tarih Hamlesi
Üsküdar Belediyesi Üsküdar'ın tarihi kimliğini koruma ve gelecek kuşaklara aktarma yolunda önemli bir ilke imza attı ve Üsküdar Atlası olarak bilinen ilk dünya atlasını Üsküdar'a kazandırdı. 18 Aralık 2004 Cumartesi Günü Antik A.Ş. Müzayede salonunda satışa çıkan söz konusu atlas, 3. Selim Zamanında Üsküdar'da Selimiye Mahallesinde Faaliyet gösteren Üsküdar Matbaasında sadece 50 adet basılmış ve 40 adedi Alemdar isyanında çıkan yangında imha olduğundan dünyada 10 adedi kalmıştı. Atlas'ın bir nüshası Amerikan Kongre Kütüphanesinde bulunmaktaydı. Üsküdar'da 1800'ler başında Mühendishane başhocalarından Mahmut Raif Efendi tarafından hazırlanan ve içinde 24 büyük boy harita bulunan atlas bilim tarihimiz açısından olduğu kadar, Türk Kitap tarihinin basılı en kıymetli eseri olması sebebiyle de önem taşımaktaydı. Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet ÇAKIR, bugün dünya üzerinde birkaç Müze ve arşiv dışında mevcudu buluınmayan bu atlası, Üsküdar'da Basılmış olması ve Üsküdar'ın Türk Matbaacılığındaki tarihî önemini göstermesi açısından Müzayede'ye girerek Üsküdarlılara kazandırdıklarını ve bu atlası önce Belediye'de sergileyeceklerini daha sonra da Üsküdar Belediyesi Üsküdar Araştırmaları Merkezi olarak yayımlayıp Bilim dünyasının ve araştırmacıların hizmetine açacaklarını belirtti.
İletişim  |   Tel : +90 (216) 531 30 00  |   RSS  |   SÜPER HİZMET 4440875  |   Talep ve Öneri  |   Gizlilik Sözleşmesi
Adres : Mimar Sinan Mah. Hakimiyet-i Milliye Cad. No: 35 Üsküdar/İstanbul
Desteklenen Tarayıcılar : Internet Explorer 7+, Firefox 3+, Google Chrome