Sırlı Hikayeler

Duyguları sabırla, emekle ifade etmenin yoludur çini Biz bu ülkeye toprak değil vatan diyorsak bunun bir nedeni de sanatlarımızla, sanatçılarımızla onu yoğurduğumuz içindir. Toprak bizim için sadece bir arazi ya da bir örtü değildir. Toprak bizim pişirdiğimiz, pişirirken, şekil verirken, süslerken içine ruhumuzu kattığımız bir mayadır aynı zamanda.

1000 yıldır bu vatanda sanatın her şubesinde sayısız sanatçılar yetişti. İsimli, isimsiz bu büyük insanların eserleriyle de biz yetiştik. Bu zincirin halkaları hiç kopmadı. Çini sanatımız mesela tarihten gelen gücüyle yaşamaya devam ederken modern yorumlarla yepyeni anlamlar kazandı, birçok sanatçıya kendini ifade etme imkânı verdi.

1990 yılında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’nde tanıştığı çini sanatından bir daha kopamayan Emel Basut Gemici bu sanatçılardan biri ve aynı zamanda geleneği yaşatan bir eğitmen.

Emel Basut Gemici ve atölyesinden 24 sanatçının el emeği göz nuru eserlerinden oluşan Sırlı Hikayeler sergisi işte böylesi anlam dünyasından doğdu. Üsküdar’ın güzelliklerine güzellik katacak bu sergiye emeği geçen tüm sanatçılarımızı gönülden tebrik ediyorum.

İyi ki sanat var...

Hilmi TÜRKMEN
Belediye Başkanı

Yayını indirmek için tıklayınız