4 Yılda Dört Dörtlük Eserler

Sevgili Üsküdarlılar, Kıymetli Hemşerilerim;

30 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimler neticesinde medeniyetimizin gözbebeği, tarih ve kültür şehri Üsküdarımızı yönetme sorumluluğunu bizlere tevdi ettiniz. Bizi böyle bir beldeye hizmet etme şerefine erdiren Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Üzerimize yüklenen bu büyük emanete sahip çıkabilmek ve bize itimat ederek teveccüh gösteren Üsküdarlılara layık olabilmek amacıyla göreve geldiğimiz andan itibaren her bir

dakikamızı dolu dolu geçirmeye, azim ve heyecanla hizmet etmeye gayret ediyoruz. Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde 1 milyar TL’ye (1 katrilyon) yakın yatırım yaparak, Üsküdarımıza dört dörtlük eserler kazandırdık. Eğitimden kültüre, sağlıktan spora sosyal belediyecilik hizmetlerinden fiziki değişim ve dönüşüme kadar birçok alanda Türkiye’de ses getiren başarılara hep birlikte imza attık. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye taşıdık, her bölgeye içinde havuzu da olan bir spor tesisi inşa ettik, Üsküdar’ı bir sempozyum ve fuarlar şehri haline getirerek yayınlarımızla kültür dünyamıza nefes verdik. 35 yıllık problemleri, artık kronikleşen 2B arsaları tapu meselesini ve Boğaz Bölgesi İmar Planlarını iki yıl gibi inanılması zor bir sürede çözdük. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ve Semt Poliklinikleriyle Üniversite Hastanelerini Mahallelerimize getirdik. Hayırseverlerimizle el ele vererek; 59 adet cami, 10 adet okul ve 30 adet öğrenci yurdunu şehrimize kazandırdık. Türkiye’nin en büyük ve saygın Bilim Merkezini, YÖK onaylı tek Çocuk Üniversitesi’ni ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm bunları iki Genel Seçim, bir Cumhurbaşkanlığı Seçimi, bir Halk Oylaması ve bir darbe girişiminin yaşandığı, ülkemizin tarihin en büyük badirelerinden geçtiği bir atmosferde gerçekleştirdik. Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz, bu ecdad yadigârı mübarek belde için daha çok çalışacağız, daha yapacak çok işimiz var. Allah’ın izni, milletimizin hayır duasıyla Üsküdarımızı daha iyi yerlere taşımanın inanç ve kararlılığı içerisindeyiz. Gayret bizden, tevfik Allah’tandır.

Hilmi Türkmen

Üsküdar Belediye Başkanı