YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİYE 9 BELEDİYEDEN TAM DESTEK!

Ankara Bilimler Akademisi Ödülleri töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK tarafından üretilen yerli işletim sistemi PARDUS’un yaygınlaşmadığını dile getirmişti.

 

Yerli ve milli teknolojilerin desteklenmesi konusunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Üsküdar Belediyesi ile birlikte Anadolu Yakası’nda bulunan 9 belediyeden destek geldi. Üsküdar, Pendik, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye olmak üzere PARDUS’u kullanma kararı alan 9 belediye ile TÜBİTAK arasında protokol imzalandı.

 

Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Galerisi’nde gerçekleşen protokol törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve TÜBİTAK ULAKBİM Müdürü Mehmet Mirat Satoğlu katıldı.

 

Protokol kapsamında 9 ilçe belediyesinin teknolojik işletim sistemleri PARDUS olarak değiştirildi. Yerli ve milli bir işletim sistemi olan PARDUS’un kullanılmaya başlanmasıyla hem TÜBİTAK desteklenmiş olacak hem de kullanıma sunulan sistemin yaygınlaşması sağlanacak.