VİZE ÇORBASI ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDEN

Üsküdar Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da vize döneminde yoğun bir koşuşturma içerisinde olan üniversite öğrencilerine çorba ikram etme geleneğini sürdürüyor.

Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin gelenekselleşen #ÇorbayaKalBüteKalma etkinliği, Üsküdar Gençlik Akademisinin koordinesinde, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN'in destekleriyle bu sene de güz yarıyılı vize döneminde gerçekleştiriliyor.

Marmara Üniversitesi’nin Haydarpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliğe 19 Kasım 2015 Perşembe sabahı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in yanı sıra dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz’ün asistanı kalp cerrahı Dr. Halit Yerebakan da katıldı.

24 SAAT HİZMET

Marmara Üniversitesi'nin Göztepe İlahiyat ve Haydarpaşa Kampüsü’nde sabah saatlerinde günlük 5 bin öğrenciye çorba ikramı yapılmasının yanı sıra 24 saat açık olan merkez kütüphanede geceleri sınavlarına çalışan öğrenciler de unutulmuyor. Saat 23.00'de kütüphanede ders yapan öğrencilere de sıcak çorba ikramı yapılıyor.

Sınav haftalarında öğrencilerin geceleri geç yattıklarını, sabah da kahvaltı yapacak vakitlerinin olmadığını belirten öğrenciler, okula gelince çorba stantlarıyla karşılaşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirttiler.

Gençlere tatlı sürprizler yapmayı seven Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, zaman zaman çorba dağıtımını kendi elleriyle yapıyor. “Öğrencilik yıllarını hepimiz yaşadık, biliyoruz,” diyen TÜRKMEN, “Bu dönemlerin en çok ihtiyacı hazır kahvaltıdır. Üsküdar'ımızın değişik üniversitelerinin kampüslerine böyle sıcak mercimek çorbamızı getiriyor, ekmeği ve suyuyla öğrencilerimize sunuyoruz.”

"ÇORBANIN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’le birlikte çorba dağıtımına katılan ünlü kalp cerrahı Dr. Halit Yerebakan, sınavlara giren öğrencilere çorba dağıtımı sırasında sağlık acısından faydaları konusunda ilginç bilgiler vererek onlarla sohbet etti.

“Çorbanın faydaları saymakla bitmez,” açıklamasında bulunan Yerebakan şöyle konuştu: “Çorbada soğan var, soğanda da potasyum. Sodyumu kovar, kovduğu zaman tansiyon olmaz, kramplar olmaz. Aynı zamanda sabah içildiği zaman idrar sökücü özelliğe sahiptir. Ödemi atar.”

Sınav haftası boyunca devam eden çorba dağıtım hizmetinden günde ortalama 5 bin öğrenci yararlanıyor. Aynı uygulama diğer kampüslerde ve kütüphanelerde de mevcut.