VALİDE SULTAN GEMİSİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören 11. Ve 12. Sınıf öğrencilerine Üsküdar Valide Sultan Gemisi ile Boğaz turu düzenlendi. Boğaz turuna Ahmet Keleşoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Boğaz turunun açılış konuşmasını yapan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, "100 bin öğrencimiz var inşallah tüm öğrencilerimize Boğaz turu yaptıracağız. Şimdi siz Dünya’nın incisini geziyorsunuz. Boğaz’ın her bir taşı, her bir yeri kültür ve medeniyet dolu" ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ,“ Valide Sultan Gemisi projesi çok orijinal bir projedir, dünyada ikinci bir örneği bulunmuyor. Geminin çok güzel bir estetik yapısı var, toplamda 3 kattan oluşmaktadır. Tam bir yüzen sosyal tesis, yüzen kültür merkezidir. Hergün 1000 kişi ile kültür turlarına devam ediyoruz.  50 bin kişi şuan da bu gemiden istifa etti. Sadece Üsküdarlılar değil bütün İstanbul halkı yararlandı. Hedefimiz 1 yılda 3 yüz bin hemşerimize Boğaz da kültür turu yaptırmak. Bugün burada çok güzel bir amaç için bir aradayız. Sevgili öğrencilerimizin eğitimine destek olmak amacıyla YGS seti dağıtıyoruz. Biz Üsküdar Belediyesi olarak öğrencilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Hilmi Türkmen tüm öğrencilere başarılar diledikten sonra Tarih öğretmeni Mesut Meyveci gençlere İstanbul’un sarayları, camiileri ve müzeleri hakkında bilgiler verdi.

Tekne Turu öğrencilere YGS Eğitim Seti dağıtıldıktan sonra sona erdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünce düzenlenen Boğaz Turu her Perşembe günü sabah 9’da başka okullar ile devam edecek.