UYGULAMALI TEMEL MEKATRONİK EĞİTİMİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI!

Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi ortaklığında Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yürütülen "Üsküdar İnovasyon Merkezi Projesi" kapsamında 2016 Güz Dönemi (4.Dönem) Uygulamalı Temel Mekatronik Eğitimi 28 Eylül 2016 tarihinde yeniden başlıyor.

2015 Güz döneminde Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi girişimleriyle Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı'nda kurulan merkezde başlatılan uygulamalı mesleki eğitimlerden gençlerimiz faydalanmaya devam ediyor.

Proje kapsamında önümüzdeki eğitim döneminde de 20 gencimize ilgili alanda uygulamalı mesleki eğitimler verilecektir.

Eğitim Başlıkları:

Temel Elektrik/Elektronik Eğitimi - 40 saat

PICC Mikrodenetleyici Programlama - 40 saat

Pnömatik Egitimi - 30 saat

Elektropnömatik Egitimi - 46 saat

Temel Seviye S7-300 PLC Eğitimi - 80 saat

PLC ile Fabrika Otomasyonu - 60 saat

Nasıl Başvuru Yapılır?

Adaylar proje internet sitesi (www.uskudarinovasyonmerkezi.org) üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Son Başvuru Tarihi:  11.09.2016 - 23.59

Mülakat Tarihleri:     19-23 Eylül 17.00 - 19.30 saatleri arası

Mülakat Yeri:  Haydarpaşa Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü

Gelen başvurular üzerinden aday kursiyerler belirlenecek, teknik öğretmenlerimiz tarafından yapılacak mülakat sonrasında eğitim almaya hazır 20 kursiyer belirlenecektir.

Kimler Başvuru Yapabilir?

• 18-30 yaş aralığında,
  • Mesleki Eğitim Merkezilerinin, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin, Meslek Yüksek Okullarının, Teknoloji Fakültelerinin ya da Mühendislik Fakültelerinin; Otomasyon, Mekatronik, Kontrol, Elektrik, Elektronik, Makine dal/alan/bölüm ve programlarından birinde okumak ya da bunlardan birinin mezunu olmak.
  • Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

Eğitimler nerede, kimler tarafından verilecek?

Eğitimler Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı binasında olacaktır. Proje kapsamında okulda görev yapan teknik öğretmenler derslere girecektir.

Eğitim Süresi Ne Kadar?

• Eğitimlere 28 Eylül 2016 tarihinde başlanılması ve 19 Ocak 2016 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır.
  • 4 ay süresince toplam 296 saat eğitim verilecektir.
  • Eğitim takvimi proje web sitesinde yer almaktadır.
  • Eğitimi başarı ile tamamlayanlara MEB onaylı sertifika verilecektir.

Eğitim ücretli mi?

Ticari bir amaç olmadığından eğitimlerimiz ücretsiz olacaktır. Sadece kursiyerlerden kırtasiye, ikram vb. giderleri olarak 300 TL talep edilecektir.

Üsküdar İnovasyon Merkezi niçin kuruldu?

Günümüzde teknolojiye ayak uyduran endüstride, mekatronik sistemleri tanıyan ve bu sistemleri tasarlayıp kurulumuna kadar işin içerisinde olabilecek kalifiye eleman ihtiyacı artmıştır. Ancak kişilerin mekatronik sistemler üzerinde uygulama imkânı bulması gerçekten zor ve pahalıdır. Üsküdar İnovasyon Merkezi’nde gençlerimize mesleki bilgilerinin uygulamalı olarak geliştirilmesine yönelik endüstrideki sistemlere benzer eğitim setleri üzerinde eğitim verilmektedir. Bu sayede mekatronik sektöründe çalışmak isteyen, alanla ilgili bilgisi olan ancak uygulamalı eğitim alma fırsatı bulamamış öğrenci ya da mezunların bu eksikliklerinin giderilmesine destek olmaktadır. Dolayısıyla okullardan endüstride iş hayatına geçişte bir oryantasyon merkezi rolünü üstlenmiştir.

Daha fazla bilgi:

Üsküdar Kaymakamlığı AB Etüt-Proje Birimi

0216 201 20 24-3918

uskudarinovasyon@gmail.com

Web:  http://www.uskudarinovasyonmerkezi.org

Güncel Duyurular: facebook: uskudarinovasyonmerkezi;  twitter: inovasyon_uskdr

Eğitim programına ait detaylı bilgilerin PDF dökümü için;

ÜSKÜDAR KAYMAKAMLIĞI ÜSKÜDAR İNOVASYON MERKEZİ PROJESİ 2016 GÜZ DÖNEMİ  EĞİTİM PROGRAMI