"UYGULAMALI ATIK GÜNLERİ” PROJESİ ÜSKÜDAR’DA DEVAM EDİYOR

Üsküdar Belediyesi’nin “Uygulamalı Atık Günü” olarak başlattığı proje kapsamında, Atatürk Ortaokulu öğrencileri çevre temizliğine katkı sağlamak amacı ile evlerindeki geri dönüştürülebilir olan atıkları toplayarak okullarına getirdi.

Çevre temizliğini ve çöp miktarının azaltılması bilincini aşılamak amacı ile gerçekleştirilen projeyi eğlenceli hale getiren çocuklar atık malzemelerden müzik enstrümanları, kartondan evler, plastik kaşıklardan bebekler yaparak sergi oluşturdular.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, bayrak törenine katıldığı Atatürk Ortaokulu’nda, “4 yıldır güzel bir geleneği sürdürmek amacıyla buradayız. Hem okulumuzun ihtiyaçlarını yerinde görme hem de sizlerin pozitif enerjisinden faydalanmak için bir aradayız. Çok güzel bir etkinliğe beraber ev sahipliği yapıyoruz. Geri dönüşüm gerçekten çok önemli bir husus. Çevremizde, evimizde, okulumuzda çıkardığımız çöpleri ayrıştırıp hem doğayı kirletmemek hem de dönüşüme katkı sağlamak adına önemli ve güzel bir proje. Geri dönüşüme sağladıkları katkıdan ve duyarlılıklarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyorum,“ şeklinde konuştu.

Toplanan atıklar Üsküdar Belediyesi ekipleri tarafından geri dönüşüme gönderildi ve öğrencilere “Uygulamalı Atık Günü” etkinliğine katkı sağladıkları için katılım sertifikası verildi.