USTA OYUNCU EDİZ HUN İLE YEŞİLÇAM SOHBETLERİ

Pelin Çift ile Yeşilçam Söyleşileri programının ikinci konuğu Ediz Hun oldu. 21 Aralık Perşembe akşamı gerçekleşen programda sinemanın ve hayatın özüne dair pek çok konu ele alındı.

Edin Hun’un yaşam öyküsünün anlatıldığı 10 dakikalık bir tanıtım filminin ardından başlayan etkinliğe Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer ve çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Ünlü sinema oyuncusu, 1963 yılında, o zamanki meşhur Ses Dergisi’nin açtığı yarışmaya nasıl katıldığını, birincilik elde ederek sinemaya ilk adımı nasıl attığını ve başından geçen serüvenleri anlattı. “Nehre düşen bir yaprak tanesi gibiydim, akıntıya bıraktım kendimi. Açılan yarışmaya başvurup sadece şansımı demek istemiştim.” diye konuşan Ediz Hun, anlatım tarzıyla, latifeleriyle ve sahnedeki canlılığıyla izleyenleri büyüledi.

Üniversiteyi 41 yaşında 2. olarak bitirdiğini söyleyen Ediz Hun, gençlere her daim azimli ve kararlı olmalarını nasihat etti. Bilimi ve sanatı, bir kuşun iki kanadına benzeten oyuncu, gelecek nesillerden umutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Program sonunda Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Ediz Hun’a ve Pelin Çift’e hediye takdim etti.