ÜSKÜDARLILARI BULUŞTURAN BAYRAMLAŞMA

Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliğinde konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz Üsküdarlılar olarak büyük bir aileyiz. Doğusu batısıyla Anadolu’nun bir özeti, huzurun beldesi Üsküdar’da inşallah huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz” diyerek birlik mesajı verdi.

Üsküdar Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliği, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Üsküdar 6. Dönem Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Başkan Hilmi Türkmen, yakından ilgilendiği çocuklara bayram harçlıklarını vermeyi de ihmal etmedi.

Nikâh salonunda gerçekleştirilen protokol konuşmalarında ise Dünya’da yaşanan zulümlere dikkat çekilerek, ülkemizdeki huzurun bozulmaması için birlik ve beraberliğe önem verilmesi gerektiği vurgulandı.


“ÜSKÜDAR’DA HUZUR İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Huzurun, tarihin ve kültürün şehri kadim Üsküdar’da kurban bayramının başka bir güzel yaşandığını belirten Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Dostlukları, arkadaşlıkları, iyilikleri paylaşırsak o zaman gerçek bayramı yaşamış oluruz. İnsanlar, şu güzel dünyanın mutluluğunu ve bereketini paylaşsınlar arzu ediyoruz. Ne yazık ki huzur içinde yaşadığımız bayram sayısı çok az. Ülkemizdeki bu güzel günleri fırsat bilerek dua etmeliyiz. Kurban Bayramı sıradan bir bayram değildir, fedakârlığın zirveye çıktığı bayramdır. Hem birbirimize hem de Allah’a yakınlaştığımız bayramı yaşıyoruz. Kardeşlik ve dostluk anlayışımıza bir katkıda bulunuyorsak o zaman gerçek fayda sağlarız” dedi.

Dünyadaki savaşlara ve katliamlara da dikkat çeken Başkan Türkmen konuşmasını şöyle tamamladı; “Ülkemize komşu bütün ülkelerde sıkıntı yaşanıyor. O sıkıntıları kalbimizde yaşamıyor ve hissetmiyorsak bir yerlerde eksiklik var demektir.

Hiç bir beklenti içine girmeden, alt bir başlığı olmadan birbirimize sarılıp, kucaklaşıp bayramlaşabiliyorsak gerçek bayram budur.

Biz Üsküdarlılar olarak büyük bir aileyiz. Doğusu, batısıyla Anadolu’nun bir özeti, huzurun beldesi Üsküdar’da inşallah huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz”

Etkinlik, konuşmalardan sonra gerçekleştirilen bayramlaşma merasimi ile sona erdi.