ÜSKÜDARLI GENÇLER ERBAKAN'I MEZARI BAŞINDA ANDI

Milli Görüş Lideri Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 4. Sene-i devriyesinde Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenen programla mezarı başında anıldı. Etkinliğe öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve parti üyeleri de katıldı.

'Allah'ına kul olmayan; Davasına er olamaz' diyen 54. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı merhum Erbakan için Zeytinburnu Merkez Efendi Mezarlığı'nda anma programı düzenlendi. Üsküdar Bilgievleri ve Üsküdar Gençlik Akademisi öğrencileri Erbakan'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti. 

Programa katılan Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezleri öğrencileri, ellerinde merhum Erbakan'ın "İslâm bize ve zamana uymaya mecbur değildir. Ama herkes ve her zaman, İslâm'a uymak mecburiyetindedir", "Bir milletin asıl gücü; topu, tüfeği yahut tankı değil, imanlı ve inançlı gençliğidir", "İman varsa imkânda vardır", "Fırtınalara yön veren kelebeklerin kanat çırpışıdır", "Bir çiçekle bahar olmaz. Ama! Her bahar bir çiçekle başlar" sözlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdılar.

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz, "Erbakan hocamız ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için büyük hizmetlerde bulunmuş değerli bir devlet adamımızdır.  Bugün ülkemizi yöneten kadroların yetişmesinde büyük emekleri olmuştur. Üsküdar Belediyemiz bünyesinde bulunan Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezlerimizde eğitim gören ilkokul,  lise ve üniversite öğrencilerimizle birlikte kabri başında Erbakan hocamız için Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ettik. Hocamızı ve düşüncelerini gelecek nesillere aktarma anlamında vefatının 4. Sene-i devriyesinde öğrencilerimizle birlikte kabri başında dualarla, rahmet, minnet, şükran ve özlemle anmış olduk.  Allah tekraren gani gani rahmet eylesin, mekanı cennet olsun"  dedi.

Etkinlik edilen duaların ardından programa katılanlara gül suyu, helva ve lokum ikram edilmesiyle tamamlandı.