ÜSKÜDAR’IN GÖNÜL SOFRASI IĞDIR’A UZANDI

Ramazan boyunca 13 farklı noktadaki iftar çadırları, sokak iftarları, sahur programları ve Enderun teravihleriyle rahmet ve bereket ayının başka bir iklimde yaşandığı Üsküdar’dan Iğdır’a kardeşlik köprüsü kuruldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in talimatıyla birlikte ‘Üsküdar’dan Iğdır’a Kardeşlik İftarı’ projesi Iğdır Valiliği ile birlikte hayata geçirildi.

Şehri merkezindeki Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde Üsküdar’dan Iğdır’a uzanan kardeşlik eli binlerce Iğdırlıyı ‘Gönül Sofralarında’ buluşturdu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası okunan ezanla birlikte I ğdırlılar dualar eşliğinde toplu olarak oruçlarını açtılar.

ÜSKÜDAR’DAN IĞDIR’A KADAR KARDEŞLİK BAĞI

Açılan oruçlar sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Iğdırlılara yönelik; ‘Üsküdar’dan Iğdır’a Kardeşlik İftarı’ projesiyle birlikte “Üsküdar ile Türkiye’nin en doğusunda yer alan Iğdır’la bir kardeşlik iftarı bağı bir gönül köprüsü kurmayı arzu ettik” mesajı kürsüden okundu.

IĞDIRLILARDAN BAŞKAN TÜRKMEN’E TEŞEKKÜR

Başkan Türkmen’in mesajının okunmasının ardından kürsüye gelen Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ise Ramazan ayının Osmanlı’da bir yaşam kültürü olduğuna vurgu yaparak, “Üsküdar Belediyemizin bugünkü etkinlikte büyük katkıları oldu. Iğdırlı kardeşlerimize gönül sofralarını açtılar. Bizim insanlarımızla birlikte oruç açmak istediler. Başkan Hilmi Türkmen’e buradan teşekkürlerimizi göndermek istiyorum. Şimdiden Ramazan bayramlarınızı kutluyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program Iğdır Müftülüğü İlahi Grubu’nun okuduğu ilahilerle sona erdi.