ÜSKÜDAR’IN EN İYİ YÜZÜCÜLERİ BELLİ OLDU

Üsküdar Belediyesi spor tesislerinde yüzme eğitimi alan öğrenciler için gerçekleştirilen ‘’Geleneksel 19 Mayıs Gençlik Haftası Yüzme Yarışları’’ nın bu yıl 3’üncüsü düzenlendi.

Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi  yarı olimpik yüzme havuzunda  gerçekleştirilen ‘’3. Geleneksel 19 Mayıs Gençlik Haftası Yüzme Yarışları’’ na, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yüzme yarışlarına katılan öğrenciler, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üsküdar’da gelenek haline gelen yüzme yarışları 7-13 yaş arası sporcular ile 25 m serbest yüzme müsabakası şeklinde gerçekleştirildi.

Yarışmada konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’ Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Bayramınız kutlu olsun! Değerli Üsküdarlılar; Bizler Üsküdar Belediyesi olarak bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz 19 Mayıs yüzme yarışlarını sizlerle birlikte izlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yarışlar 3 yıldır devam ediyor ve çok iyi bir noktaya geldiğimizi düşünüyorum. 3 yıl önce başlattığımız bu faaliyetler kapsamında bugün 1500 öğrencimiz yüzüyor ve bunların içerisinde çok iyi yüzücüler var. Sporun her dalı güzel ama yüzme çok güzel. Üsküdar Belediyesi olarak bizim Üsküdarlılara hizmet veren 7 tane kapalı spor salonumuz, 5 tane havuzumuz var. Ben özellikle sizden rica ediyorum çocuklarımızı spora alıştıralım. Spor yapan çocuklarda kötü alışkanlık olmaz, çocuklar derslerinde de daha başarılı olurlar. O yüzden çocuklarımızı spor ile arkadaş etmek istiyoruz. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz bu yarışlarda dereceye giren bütün öğrencilerimiz tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Türkmen, dereceye giren öğrencilere plaketlerini takdim etti.