ÜSKÜDAR’IN DÖRT MAHALLESİNDE BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve vatandaşlar arasında yapılan görüşmeler neticesinde varılan anlaşma sonucunda Üsküdar’da 4 mahalleyi kapsayan büyük kentsel dönüşüm atağı başlıyor.

 İstanbul’un önemli deprem noktalarından biri olması nedeniyle harekete geçen Üsküdar Belediyesi, ilk etapta Yavuztürk, Güzeltepe, Kirazlıtepe ve Sultan Murat Mahallelerini kapsayacak büyük bir adım attı. Uzun süredir vatandaşlar, belediye ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler sonuçlandırıldı.

Cumartesi günü başlayacak olan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “4 mahallede başlayan sürecin bize göre en önemlisi Çamlıca. Bu bölgedeki çalışmamız değil Üsküdar’a Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Çok güzel bir mimariyle yeni bir yerleşim yeri planı yapıyoruz. Öyle hazırlandık. Burada önceliğimiz depremsellik açısından biran önce bu dönüşümü gerçekleştirmek. Çünkü İstanbul, Türkiye’de önemli deprem riski taşıyan bölge. Bu binalar 30- 40 senelik binalar. O günün şartlarına göre yapılmış binalar. Artık bu binalarla hayatımızı devam ettiremeyiz. İnsanlar buradaki riskli yapılarda otursun istemiyoruz. Hem riskten kurtarmak hem de Çamlıca Camimizin etrafında güzel bir mimariyle camiye yakışacak, bizim İslam medeniyetimizin merkezi olan bu bölgenin yeniden şekillenmesine hizmet edecek anlayışla burada ilk hamlemizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bölgede vatandaşların projeye sıcak baktığını anlatan Başkan Türkmen, “Genel itibarıyla vatandaşımız proje ve sunulan önerilerden memnun. Ama altını çizerek söylüyorum biz burada hiçbir vatandaşımızı üzmeyeceğiz. Vatandaşımıza rağmen bir şey yapmayacağız. Vatandaşlarımız tapuları ve binaları itibarıyla neyi hak ediyorlarsa onları fazlasıyla kazandırmış olacağız. Cumartesi günü ilk kazmayı vuracağız. 3 ay içinde tahliye işlemlerinin tamamlanmasıyla proje başlayacak ve 1.5 yıl içinde yeni bir estetik görünüme kavuşturacağız burayı” diye konuştu.

Çamlıca Cami’nin eteklerini hem camiyle uyumlu estetik bir görünüme hem de sağlam yaşam alanlarına kavuşturacak projenin 1.5 yılda tamamlanması planlanıyor.