ÜSKÜDAR’DA TEOG VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri tarafından düzenlenen “TEOG Veli Bilgilendirme Toplantısı”nın ikincisi yaklaşık bin yüz velinin katılımıyla Mehmet Çakır Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ve Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz’ün katıldığı program, Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı genel çalışmalar ile Üsküdar Gençlik ve Eğitim Merkezlerinin yürüttüğü eğitim çalışmalarının anlatıldığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı.

“ÇOCUKLARIMIZI VE GENÇLERİMİZİ YARINLARA HAZIRLIYORUZ”

TEOG Bilgilendirme etkinliği kapsamında konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN şunları dile getirdi: “Üsküdar Belediyesi olarak amacımız; milletine ve devletine faydalı, ahlaklı gençler yetiştirmek olup, siz velilerimizin duaları ve destekleri bu anlamda bizler için çok önemli. Bundan 5-10 yıl önce böyle programların ve kursların yapılması hayal bile edilemezdi. Çok şükür bizlere nasip olan bu görev sayesinde, çocuklarımızı ve gençlerimizi insani, ahlaki, hasbi amaçlarla yetiştirmek gayretindeyiz. Klasik belediyecilik anlayışının dışında hareket ederek çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara hazırlıyoruz. Topluma ve kendilerine faydalı bireyler yetiştirmek temel hedefimizdir. Evlatlarımızı yarınlara hazırlamak adına siz velilerimizle aynı derdi paylaşıyoruz.

Hayat bir yarıştır. Bu yarış Hz. Adem’le başlamış ve kıyamete kadar gidecektir. Ahireti kazanma yolunda yapılan bu yarışta, çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz ki yarışı kazananlardan olabilelim. Bütün çalışma arkadaşlarımızla daha çok gence dokunabilmek, onlara faydalı hizmetler sunabilmek, vatanına milletine hayırlı evlatlar yetiştirebilmek gayretiyle gece gündüz demeden çalışıyoruz ve bu amaç doğrultusunda hizmetlerimize devam edeceğiz. Desteğinizi bizlerden esirgemediğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki Üsküdar var!”

“ÖĞRENCİLERİN SINAVA HER ŞEKİLDE HAZIR OLMALARI YEGANE HEDEFİMİZ”

Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in ardından mikrofon başına geçen Kütüphane Müdürü Yakup Öksüz yaptığı konuşmada velilerimize TEOG kursları hakkında bilgilendirmede bulunarak, 18-22 Nisan arasında yapılacak olan beş günlük TEOG hızlandırma programı hakkında açıklamalarda bulundu. Öğrencilerimizin bu hızlandırılmış program ile sınava en iyi şekilde hazır olmalarını sağlamak amacıyla hareket ettiklerini dile getirdi. Yakup Öksüz konuşmasında ayıca, velilerin aile ortamında çocuklara davranışları hakkında önemli anekdotlar aktardı.

Programda söz alan veliler; Üsküdar Belediyesi’nin, gençler için gösterdiği gayretlerden ve yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Türkmen ve Kütüphane Müdürlüğü çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler. Program sonunda öğrenci ve veliler Başkan Türkmen ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.