ÜSKÜDAR'DA SABAH NAMAZI BEREKETİ YAŞANDI

Üsküdar Belediyesi Çocuk Akademileri ve Bilgi Evleri’nin ortaklaşa çalışmaya girerek hazırladıkları “Her Pazar Babamla Huzurda” isimli proje kapsamında 250 öğrenci ve velinin katılımıyla Üsküdar Hamidi Evvel Camii’nde sabah namazı kılındı. Üsküdarlı genç nesle cami kültürünün aşılanması, erken yaşta ibadetlerin sevdirilmesi maksadıyla düzenlenen pazar sabahı etkinliğinde, babalar ve çocukları huşu içinde sabah namazlarını eda ettiler. Gerek Üsküdar Belediyesi’ne bağlı müdürlüklerin gerekse vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sabah namazı programına Üsküdar Belediyesi Başkan yardımcıları ve müdürleri de cemaat arasındaydı. 

PEYGAMBERDEN KALAN BİR GELENEK

Etkinlik esnasında katılımcılara bilgi veren Üsküdar Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü yetkilileri, Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in döneminde mescide ailece gidildiğinden, sabah ve yatsı namazlarına çocukların da götürüldüğünden bahsettiler. Kütüphane Müdürlüğü yetkilisi M.Cihat Türkmen, “Üsküdar Belediyesi Çocuk Akademileri ve Bilgi Evleri ‘Babamla Huzurda’ etkinliği çerçevesinde Üsküdarlı çocukların Efendimiz döneminde olduğu gibi camilerde aileleriyle huşu içerisinde namazlarını eda etmelerini amaçlıyoruz. Rabbimizin lütfundan bizlere verdiği, geleceğimiz olan çocuklarımız aileleriyle Üsküdar'ın tarihi camilerinde kıldıkları namazlar ile hayatları boyunca unutamayacakları anlar yaşıyorlar,” açıklamasında bulundu.
  
Çanakkale haftası sebebi ile sabah namazının ardından bir program daha geçekleştirildi. Namazın ardından tüm katılımcılara Un (Çanakkale) Çorbası ikram edildi.