ÜSKÜDAR’DA MEDENİYET OKULU AÇILDI

Üsküdar Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan Medeniyet Okulu, Münevver Ayaşlı Kültür Merkezi’nde eğitime başladı. Medeniyet Okulu’nun ders başlangıcına Üsküdar Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz katılım göstererek öğrencilere başarılar diledi.

Öğrenciler Mülakatla Seçildi

Üsküdar Belediyesi geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sosyal ve akademik eğitimine katkı sağlamak için yeni bir projeye daha adım atmış oldu. İki yıllık eğitim dönemini kapsayan Medeniyet Okulu Lise 1 ve 2. Sınıf öğrencilerine hitap ediyor. Eğitime mülakat sonucu 500 öğrenci hak kazandı.

İlk dönem Yazarlık Eğitimi, Matematik, Pratik İngilizce, Yazılım, Gitar ve Ney dersleri verilecek olup enstrüman dersleri programda seçmeli ders olarak yer alıyor. Dersler hafta sonu gruplar şeklinde veriliyor. Bunlar haricinde kitap ve film tahlilleri, şahsiyet sunumları, doğa kampları, tarihi geziler de programın içeriğinde yer alıyor.

Eğitim Koçları da Hizmet Veriyor

Öğrencilerin faaliyetleri ve ilerlemeleriyle birebir ilgilenecek "Eğitim Koçluğu" sistemi de proje kapsamında yürütülüyor. Eğitim Koçları üniversite öğrencileri olup tecrübe aktarımı noktasında yardımcı olacaklar.

Üsküdar Medeniyet Okulu’nda öğrencilerin sosyal ve akademik hayatlarını doğrudan etkileyecek eğitimler veriliyor. Proje, bu eğitimler ile kendine yetebilen, özgüveni yüksek, belirli bir bilinç düzeyine ulaşmış gençler yetiştirmeyi amaçlıyor.