ÜSKÜDAR'DA KÜLTÜR SANAT SEZONU BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi, kültür sanat sezon açılışını Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Medeniyetlerin Sesi Korosu'nun "Renkler" konseriyle gerçekleştirdi.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen sezon açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine değindi.

Başkan TÜRKMEN, artık Türkiye'de kültürün, sanatın, tarihin, geleneğin ve geleceğin bir anlam ifade edebilmesi için 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak gerektiğini vurgulayarak, bundan sonra yapacakları çalışmalarda bu yönde hareket edeceklerin kaydetti.

"Cennet yurdumuzu bugünlere getiren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum."

Darbe girişiminden sonra Türkiye'de büyük bir değişim yaşandığına dikkati çeken Başkan TÜRKMEN, şunları aktardı: "15 Temmuz'dan sonra artık düşüncemiz, yürüyüşümüz, hayata bakış açımız değişmiştir. Çünkü bizlere miras bırakılan bu cennet yurda, 15 Temmuz'da o mirasa sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere, bu güzel cennet yurdumuzu bugünlere getiren, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Başta yakınları olmak üzere bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de Allah'tan şifa diliyorum."

Başkan Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar'ın sıradan bir yer olmadığına vurgu yaparak, "Üsküdar'a kültür yakası diyoruz. Üsküdar şefkat, tahammül, huzur, kardeşlik, sevgi, barış, muhabbet ve aşk şehri. Üsküdar gibi bir şehrin 15 Temmuz'dan itibaren gazi, şehit şehir ifadesi de aldığını düşünürsek, yıl boyuncu yapacağımız faaliyetleri 15 Temmuz üzerine bina edeceğiz. Bizim bu topraklarda hem gelecek nesle karşı hem de bize bu şehri bize miras edenlere karşı tarifsiz sorumluluğumuz var." ifadesini kullandı.

Üsküdar'ın kültür, sanat, gelenek adına muazzam bir imkan ve zemin olduğunu dile getiren Başkan Türkmen, şunları kaydetti: 

"Bu imkandan istifade edelim, doya doya yaşayalım. Nasıl ki İstanbul dünyanın özeti, Üsküdar da İstanbul'un özetidir. İstanbul'u İstanbul yapan şehirlerden birisi Üsküdar'dır. Dolayısıyla biz İstanbul, biz Türkiye'yiz. Üsküdar'ın bütün sokakları sahne, bütün yolları bir konferans salonudur. Üsküdar'da gezmek ayrı bir lezzettir. Merkeze indiğinizde ecdadımızın, bin yıllık tarihimizin kokularını görüyorsunuz. Üsküdar geçmiş ve geleceği adeta harman etmiş, muazzam ve güzel bir ilçe."

3. Üsküdar Sahaf Festivali 8 Ekim'de Başlayacak

Başkan Hilmi TÜRKMEN, yeni sezonun önemli etkinliklerinden biri olan "3. Üsküdar Sahaf Festivali"nin, 8 Ekim'de başlayacağı bilgisini verdi.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise, Üsküdar'da yaptığı çalışmaları için Başkan TÜRKMEN'i kutlayarak, "Kadim medeniyetimizin, yaklaşık 700 yıl cihan imparatoru olmuş bir dünya devletinin çok derin izlerini taşıyan Üsküdar'da, sanatı, kültürü taşımak ve ona hizmet etmek büyük bir başarı. Onu taşıyan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yazar ve yayıncı Melike Günyüz, açılışta dinleyicilere hediye edilen "Okçular Tepesi" kitabını okuyucularla buluşturduğu için Üsküdar Belediyesine teşekkür ederek, "Yazarlar, editörler, yayıncılar ve sanatçılara düşen vazife, yaşadıklarımızı, şahit olduklarımızı sanat yoluyla yeniden üretmek, tarihe tanıklık etmek için değil, tam da şu günlerde yaralanan kalplerimizi, incinen onurumuzu iyileştirmek, toplumsal barışı inşa etmek ve en önemlisi dik duruşumuzu bütün dünyaya haykırmaktır." dedi.

Açılışta, BAU Medeniyetlerin Sesi Korosu'nun verdiği konser dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Etkinlikte, Üsküdar Belediyesi'nin önceki yıllarda gerçekleştirdiği kültür sanat faaliyetlerin anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Açılışa, Yıldız Ramazanoğlu, Beşir Ayvazoğlu, Amir Ateş, Hikmet Barutçugil, Züleyha, Sedat Anar da katıldı.

Etkinlik kapsamında, Okçular Tepesi kitabındaki resimlerden oluşan sergi de sanatseverlerle buluştu.