ÜSKÜDAR’DA KIRAATHANE KÜLTÜRÜ SÜRÜYOR

Üsküdar Belediyesi, sosyal yaşamda önemli bir yere sahip olan kahvehaneleri, eski kıraathane kültürünü yaşatmak amacıyla yeniledi.

Kahvehanelerin yenilenmesiyle, kıraathane kültürünün ayrılmaz parçası olan ancak zamanla unutulmuş olan okuma kültürünü yaygınlaştırmak için en az 25 kitap içeren kütüphaneler kuruldu. Kurulan kütüphanelerle, toplum ile kitap arasında bir köprü oluşturmak ve Osmanlı döneminde yaşatılan kıraathane kültürünün tekrar canlandırmak amaçlanmıştır.

Kahvehanelerin içerisinde bulunan çay ocaklarının tertip edilip düzenlenmesi, lavaboların temizlenip bakım ve onarımlarının yapılması, duvarların yeniden boyanması, çalışanların sağlık kontrolleri yapılarak iş güvenliği açısından bulundurulması ve periyodik bakımı zorunlu olan yangın tüplerinin kontrolleri yapıldı.

Bu kapsamda 220 kahvehane denetlenmiş olup aktif olan 131 kahvehane uygun hale getirilmiştir.

Üsküdar ilçesinde vatandaşlarımıza hizmet veren kahvehane, kıraathane ve çay ocaklarının standartlarının yükseltilmesi, hizmet kalitesinin artması ve halk sağlığı konusunda taviz vermeden denetimlerin yapılmasına devam edilecektir.