ÜSKÜDAR’DA KADİR GECESİ DUALARLA GEÇTİ

Kadir Gecesi sebebiyle Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen programda Üsküdarlılar Kadir Gecesi’ni dualarla geçirdi.

Ramazan ayının en hayırlı gecesi olan Kadir Gecesi’nde Üsküdar Belediyesi tarafından Şemsipaşa  Meydanı’nın da kurulan etkinlik alanını dolduran Üsküdarlı vatandaşlar dualar etti.

Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’nin de katıldığı Yeni Valide Camii’nde teravih namazı kılınmasıyla başladı. Programda Mehmet Kemiksiz ve Üsküdar Enderun Hafızlar Topluluğu Kuran-ı Kerim okudu.

‘’Ramazan demek Üsküdar demek’’

Üsküdar Belediyesi’nin  vatandaşların Ramazan’ı en iyi şekilde geçirmeleri için Ramazan boyunca çalıştığını ifade eden Başkan Hilmi Türkmen, ‘’Çok özel bir gecede bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu gece bin aydan daha hayırlı bir gece ; Kadir Gecesi. Bu güzel gecenin feyzinden istifade etmeyi Allah bizlere nasip etsin. Geceniz mübarek olsun. Değerli kardeşlerim, bizler Üsküdar Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca sizlerin Ramazan’ı en iyi şekilde geçirmeniz için çalıştık. Çünkü Ramazan demek Üsküdar demek.  Ramazan’ın her günü farklı bir mahallemizde sokak iftarları verdik ve bu meydanda kurulan iftar çadırımızda binlerce vatandaşımızı ağırladık. Şimdi ise bu kıymetli geceyi dualarla ihya etmek için bir aradayız. Ben hepinizin bayramını şimdiden tebrik ediyor, herkese hayırlı bayramlar diliyorum’’ dedi.

İlahilerin okuduğu ve duaların edildiği gecenin sonunda Üsküdar Belediyesi tarafından  vatandaşlara sahur ikramında bulunuldu.