ÜSKÜDAR'DA CUMHURİYET BAYRAMI BURUK KUTLANDI

​​Üsküdar'da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Karaman'ın Ermenek İlçesindeki maden kazası nedeniyle buruk kutlandı.

Cumhuriyet'in 91. yılı nedeniyle düzenlenen törenler, Kaymakamlık'ta gerçekleştirilen resepsiyonla başladı. Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, 15. Füze Üst Komutanı Hava Tuğreneral Şener Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, resepsiyona katılan davetlileri tebrik etti.

Cumhuriyet kutlamaları Şemsipaşa Meydanı'n​da düzenlenen törenle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Kaymakam Mustafa Güler teşekkür konuşması yaptı.

Öğrencilerin şiirlerini okuduğu törende, okullar arası düzenlenen 'Cumhuriyet' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiir yarışmasında ikinci olan görme engelli İlknur Kılınçer, Kaymakam Mustafa Güler'in isteğiyle şiirini okuması Üsküdarlılar tarafından alkışlandı.

Folklor gösterilerinin ardından tören, okulların resmi tören geçişi ile sona erdi.

Sadece resmi kutlamalar dışında, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Konseri, Karaman'ın Ermenek İlçesindeki maden kazası nedeniyle ertelendi. ​