ÜSKÜDAR’DA 7’DEN 77’YE MUTLULUK!

Üsküdar Belediyesi, evde bakım ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra, gerçekleştirdiği İstanbul turuyla da yaşlıları ev ortamından çıkararak mutluklarına mutluluk katıyor.                                                                                                               

Üsküdar Belediyesi, yaşlılara yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerle sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor.                          

Üsküdar'ın temel direği yaşlılar için gerçekleştirilen hizmetlerin başında, evde bakım ve sağlık hizmeti geliyor.  Kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılar için kurulan özel ekip, her hafta evleri ziyaret ederek temizlik ve sağlık hizmeti sunuyor, gerektiğinde ise ambulans ve doktor desteği sağlıyor.

Diğer yaşlılar için ise her ay düzenli olarak Üsküdar veya İstanbul gezisi gerçekleştiriliyor. Üsküdar Belediyesi'ne bağlı Rehabilitasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen gezilerde,  yaşlılarımızın ev ortamından uzaklaşarak farklı bir gün geçirmesi amaçlanıyor.

2014 yılındaki gezilerde;

-Nisan ayında 60 yaşlı ile Emirgan Korosu Lale Şenliği'ne

-Mayıs ayında 54 yaşlı ile Eyüp Sultan Hazretleri'ni ziyareti

-Haziran ayında 53 yaşlı ile Sultan Ahmet Camii'ni ziyarete

-Temmuz ayında 35 yaşlı ile Kızkulesi 'nde iftar yemeğine, 20 kişi ile Üsküdar iftar çadıra

-Ağustos ayında 59 yaşlı ile TEMA Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'ne kahvaltılı piknik gezi ve etkinlikler gerçekleştirildi.

-Eylül ayında gerçekleştirilen, İstanbul turunda ise Otağtepe Fatih Korusu'nda kahvaltı piknik yapıldı ve sonrasında ise Beykoz Yuşa Hazretleri'nin türbesi ziyaret edildi.