ÜSKÜDAR YAZ OKULU PROGRAMI BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen, yaklaşık 7 Bin Üsküdarlı öğrencinin katıldığı Yaz Okulu Programı başladı. Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nce çalışmaları sürdürülen Yaz Okulu Programı, Üsküdarlı çocukların bir taraftan eğlenirken, diğer taraftan kadim medeniyetimizi öğrenmelerini ve bilim, sanat ve spor alanlarında yeteneklerini keşfetmelerini amaçlıyor.

Üsküdar Bilgi evleri, Üsküdar Çocuk Akademileri, Üsküdar Çocuk Üniversitesi ve Genç Enderun birimlerince sürdürülen çalışmalar kapsamında, Kur’an-ı Kerim öğreniminden,  ok atıcılığına, pasta ve yemek sanatı eğitiminden, zihni geliştirecek akıl oyunlarına uzanan, hayatın her alanında gelişimi sağlayacak programlar yer alıyor.

Ayrıca Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Yaz Okulu Programı kapsamında Kur'an eğitimi alan öğrencilere kek ve meyve suyu dağıtıyor.

Yaz Okulu Programı kapsamındaki faaliyetler şu şekilde;

Üsküdar Çocuk Üniversitesi;

Eğitim Programları:

•             Temel Dini Bilgiler

•             Siyer

•             Kuran-ı Kerim

•             3D Boyutlu Çizim

•             Adab-ı Muaşeret

•             Peygamber Efendimizin Hayatı

Atölyeler:

•             Balon Katlama Atölyesi

•             Oryantiring Atölyesi

•             Ben de Varım Sosyal Sorumluluk Atölyesi

•             Masa Tenisi Atölyesi

•             Hayal, Merak ve Yeni Fikirler Atölyesi

•             Doğa-Fen Atölyesi

•             Duygu Atölyesi

•             Geleneksel Çocuk Oyunları Atölyesi

•             Sosyal İletişim Atölyesi

Her Çarşamba gezi günü olarak planlanmış ve 6 haftalık gezi programı oluşturulmuştur.

Her Cuma günü atölye programlarından sonra başlayacak şekilde 5 haftalık film izleme etkinliği vardır.

Çocuk Üniversitesi yaz okulu boyunca 6 haftalık program ile 400 öğrenciye eğitim vermektedir.

Üsküdar Bilgi Evleri ve Üsküdar Çocuk Akademileri;

Hoca teneffüste: Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri’ndeki öğretmenler şubelerine yakın camilere giderek camilere Kur’an-ı Kerim eğitimi için gelen öğrencilere geleneksel çocuk oyunları ve drama sanatından yararlanarak çocuk oyunları oynatmak suretiyle Kur’an-ı Kerim eğitimini eğlenceli hale getiriyor.

Drama (sevgili oyun) : Yaz okulunda verilen drama eğitimleri ile öğrenciler kendilerini daha rahat ifade etme fırsatı bulurken aynı zamanda oyun yoluyla yeni arkadaşlıklar edinme fırsatı ediyorlar.

Tatlım tatlım atölyesi: Pasta ve yemek sanatını eğlenerek öğrenen öğrenciler yaşam becerilerini arttırma fırsatı elde ediyorlar.

Etamin: Yaz okulunda öğrencilere etamin sanatını öğretiliyor.

Su oyunları: Bilgi Evi ve Çocuk Akademileri bahçelerinde öğrencilerle su oyunu turnuvaları gerçekleştiriliyor.

Diğer etkinlikler;

Sinema saati

Sabah sporu

Sinema saati

Tabakta sanat

Tatlı düşler atölyesi

Okçuluk

Bil-bul eğlen bulmaca

Adım adım eğlence

Genç Enderun;

Wushu Dersi: Uzakdoğu sporlarından olan Wushu'nun her gün antrenmanı yapılarak hem sporun zihinsel ve bedensel faydasını öğretmek hem de dövüş mefhumunun şiddet temelli değil sanat temelli olduğunu idrak ettirmek amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Kur’an 1 ve 2 dersleri: Kuran-1 dersinde mahreçlerin düzgün yapılması öğretilmekte, Kuran-2'de de bu mahreçler ile sure ezberi yapılmaktadır. Bu derslerin amacı çocukların hemen Kur’an okumaya geçmesi değil harfleri düzgün çıkararak Kur’an'ı sevmesidir.

 Geleneksel Okçuluk: Bu eğitim ile ata sporumuzun tanıtımı yapılmakta ve düzenli atışlar yapılarak sevdirilmektedir.

 Empati Olimpiyatları: Bu derste her hafta bir engelli rolüne girilerek tüm ders  boyunca o engel üzerine hareket edilmektedir. Böylelikle engelli kardeşlerimiz daha iyi anlaşılmakta ve idrak edilmektedir.

Permakültür: Bu derste bahçenin belirlenen bir kısmında tohumundan bakımına ve gübresine kadar tüm süreçleriyle geleneksel usüller üzerine organik tarım yapılmaktadır. Tohumları Anadolu'nun köylerinden getirterek ve 2 adet kompost kabinimizde mutfak ve doğa atıklarından kendi gübremizi yaparak meyve ve sebzelerimizi yetiştirmekteyiz.

Zanaat: Tüketen değil üreten bireyler olmak amacıyla erkek öğrenciler  bisiklet tamiri ile bakımı, geri dönüşümden uçurtma yapımı, araç gereçleri tamiratı ve elektrik, su, boya vs. ev işlerini öğrenmekte, kız öğrenciler ise geri dönüşümden çanta, kalemlik, süs eşyaları yapmakla birlikte dikiş nakışta öğrenmektedir.

İlm-i Hal: Bu derste adab-ı muaşeret ile birlikte insan fıtratını ve temel dini bilgiler öğretiliyor.

İlkyardım: Bu derste geniş çaplı acil müdahale yöntemleri uygulamalı olarak öğretiliyor.

E-Spor Turnuvası: Genç Enderun öğrencileri tarafından tüm tasarım ve animasyonu yapılan Android, İos ve Windows tabanlı "HopBıdık" oyununun yarışmaları yapılmaktadır.

Naturel Mozaik: Bu derste doğa dedektifliği yaparak bahçede bulunabilecek tüm malzemelerden (taş, dal, yaprak, çamur, çiçek vb.) büyük levhalar üzerine yapışkan vasıtasıyla sanatsal tabloların yapımı öğretiliyor.