ÜSKÜDAR VALİDE SULTAN GEMİSİ ŞİİR HATTI OLDU

Üsküdar Belediyesi, 30 Aralık Cumartesi günü Valide Sultan Gemisi'nde edebiyat dünyasını ağırladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen edebiyatçıların,İtibar, Yedi İklim, İzdiham, Fiyaka ve Genç dergileri gibi yayın ekiplerinin, şairlerin, yazarların ve hattat sanatçılarının ağırlandığı programda, konuklar Boğaz'ın eşsiz manzarasında kahvaltı yaptılar. Kahvaltının ardından şairler, şiirlerini okuyarak katılımcıların keyif dolu bir gün geçirmesini sağladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bugün Üsküdar'dan ve İstanbul'dan gelen değerli misafirlerimizi Valide Sultan Gemimizde ağırlıyoruz. Çok kısa bir süre önce hizmete açılan gemimiz ile birçok vatandaşa Boğaz turu imkanı sunduk. Bugün de şairlerimiz, edebiyatçılarımız, tarihçilerimiz, sanatkarlarımız herkes burada. Bugün Valide Sultan Gemisi'nin keyfine diyecek yok. Valide Sultan Gemisi Üsküdar'da şiir hattı oldu. Şu anda Üsküdar-Boğaz-Şiir hattındayız. İyi ki şairlerimiz ve şiir var! tabi ki, İyi ki Üsküdar var," şeklinde konuştu.

Şiir dinletilerinin ardından katılımcılar, Boğaz’da bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmediler.