ÜSKÜDAR VALİDE SULTAN GEMİSİ, MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI İÇİN DEMİR ALDI

Üsküdar Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı’nda, Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği, Yalova Kanser Hastaları Derneği üyelerini ve Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası’nda ağırladı, ardından belediyeye ait Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde boğaz turu gerçekleştirdi.

Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşen boğaz turuna Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de katıldı. Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar Belediyesine ait olan Valide Sultan Gemisi’nde her gün Üsküdarlı ve İstanbullu vatandaşlarımızla çok güzel kültür turları gerçekleştiriyoruz. Bu projemizin Dünya’da başka bir örneği yok. Bugün çok özel misafirlerimiz var. Meme kanseriyle mücadelede, Ekim ayı tüm dünyada Meme Kanseri Farkındalık ayı olarak çeşitli etkinliklerle gündeme getiriliyor. Bu hastalığa dikkat çekmek ve insanların duyarlılığını arttırmak üzere çeşitli etkinlikler yapılıyor. Biz de Üsküdar Belediyesi olarak bugün Bursa’dan gelen Onkoday Derneği gönüllüleri, Yalova Kanser Hastaları Derneği üyeleri ve Üsküdarlılarla güzel bir boğaz turu yapacağız. Hanım kardeşlerimiz için özellikle ifade etmemiz gerekirse meme kanseri eğer erken teşhis yapılırsa korkulacak bir hastalık değil. Herkes bilmeli ki kendi hekimimiz, kendimiziz. Sağlık her şeyden önemlidir. Dolayısıyla sağlıklı bir hayat ve güzel bir yaşam sürebilmek için gerçekten moralimizi ve motivasyonumuzu yüksek tutmamız gerekiyor. Dünya’da her dört saniyede bir insan kanser hastası oluyor. Aynı aileden her sekiz kadından birisi de ne yazık ki meme kanserine yakalanıyor" ifadelerini kullandı.

Valide Sultan Gemisindeki etkinliğe katılan Onkodoy dernek başkanı Füsun Önan da erken teşhisin yanı sıra, doğru uzmanın hastalığın tedavisindeki önemine dikkat çekti.

Dünya Meme Kanseri Farkındalık ayında; tüm katılımcılara erken teşhis ve tedavi süreci gibi konular üzerinde bilgilendirilme yapıldı.