ÜSKÜDAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Üsküdarlıların Kurban Bayramını daha güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirmesi için bütün önlemler alındı. İlçedeki bütün yetkili kurumlar belediye ile koordineli olarak çalışacak. Kurban Bayramı süresince ilçede yaklaşık 250 kişilik ekip görev yapacak. Kurbanlıkların ultrason cihazıyla gebe olup olmadıkları ve İslami kurallara uygunluğu tamamlandı.
 
Üsküdar ilçe sınırları içerisinde, Beylerbeyi, Küplüce, Bosna Bulvarı, Küçüksu ve Çengelköy’de oluşturulan kurbanlık satış noktalarının parsellere ayrılması ve elektrik, su tesisatlarının çekilme işlemleri tamamladı. Toplamda yaklaşık 60 dönüm yer ayrılan kurbanlık pazarlarına bayrama 15 gün kala kurbanlıklar satışa sunuldu.

250 KİŞİLİK KURBAN EKBİ OLUŞTURULDU

Üsküdar Kaymakamlığı, Müftülük, Gıdı Tarım ve Hayvancılık, İlçe Toplum Sağlığı, İlçe Sağlık, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye ekiplerinden oluşan toplamda 250 kişilik Kurban Bayramı Ekibi oluşturuldu. Birimlerin birbiriyle koordineleri bir şekilde mahallelerde ve kurban kesim noktalarında çalışması için görevlendirmeler yapıldı.

İSLAMİ KURALLARA UYGUNLUĞU DENETLENDİ

Kurbanlıkların ilçe sınırlarına girişi ve kontrolleri sıkı şekilde denetleniyor.  Kaydı olmayan veya hastalık tespit edilen kurbanlıklar ilçeye alınmadı ve geri gönderildi. Ayrıca, kurbanlıklar tek tek incelendi ve İslami kurallara uygun olup olmadıkları tespit edilerek satışına izin verildi. Kurban satışı süresince kesim yerlerinde hastalık riskine karşı temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız devam edecek.


ULTRASONLA GEBELİK TESTİ YAPILDI

Üsküdar Belediyesi bünyesinde görev yapan uzman veterinerler, kurban satış noktalarındaki kurbanlıkları tek tek kontrolden geçirdi. Ultrasonla gebe olup olmadığı kontrol edildi. Gebe olan hayvanların satışı durdurularak, geri gönderildi.

BELEDİYE’NİN 40 KİŞİLİK KURBAN TİMİ HAZIR

66 kişilik ekibin haricinde Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü anında müdahale edebilmek için ayrıca 40 kişilik özel ekip oluşturdu. Ekip, kurban kaçması ve kaçak kesim gibi olaylara anında müdahale etmek için 3 gün boyunca hazır bekleyecek.

KAÇAK KESİM YAPANLAR YANDI

İlçe Kurban Komisyonunca belirlenen satış yeri ve kesim yerleri dışında (Umuma açık yerlerde, cadde, sokak, park, meydan, okul, cami bahçesi ve otoban kenarlarında vb. yerler) oluşabilecek faaliyetlere izin verilmeyecek. Kurallara uymayanlar para cezasına çarptırılacak ve haklarında yasal süreç başlatılacak.

ALO KURBAN HATTI

Kurban Bayramı süresince vatandaşlar şikâyet ve taleplerini 0216 531 32 00 veya 444 0 875 numaralı telefona iletebilecek. Gelen istek ve şikâyetler, alandaki ilgili ekibe iletilecek ve acil şekilde ilgili bölgeye gitmesi sağlanacak.​