ÜSKÜDAR, İSTANBUL’UN YÜKSELEN DEĞERİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Hürriyet’in gayrimenkul sektörünün sorunlarına yerinde çözüm üretmek amacıyla düzenlediği Gelişen Bölgeler Zirvesi’nin yedincisi Üsküdar’da yapıldı.

Adile Sultan Kasrı’nda yapılan zirveye gayrimenkul sektörünün temsilcileri, kamu yetkilileri, toplantının sponsorları, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin katıldı.

Avrasya Tüneli, Marmaray ve yeni metro hattı projeleri ile Üsküdar’ın değerinin giderek arttığına dikkat çeken konuşmacılar, Üsküdar’da markalı konut projeleri, sağlık ve turizm yatırımları tam gaz sürerken Üsküdar Belediyesi’nin ise tarihe ve doğaya saygılı bir dönüşüm planladığına dikkat çektiler.

“ÜSKÜDAR EN ÖNEMLİ ULAŞIM MERKEZİ”

Toplantıda konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 540 bin nüfusa sahip Üsküdar’ın İstanbul’un iki yakasını bir araya getiren önemli bir düğme niteliğinde olduğunu belirterek, “Avrasya Tüneli, Marmaray, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, deniz motorları, Üsküdar-Kabataş arasında yaya tünelinin yapılacak olması, 15 Temmuz Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü arasında yeni bir geçiş güzergâhının projeleniyor olması, Üsküdar’a en önemli ulaşım merkezi olması özelliği kazandırıyor. Üsküdar adeta bir açık hava müzesidir. Yeni yapılan Çamlıca Camii ve 380 metre olması planlanan Çamlıca Kulesi Üsküdar’ın turizm merkezi özelliklerini de güçlenecektir.” dedi.

“KENTESEL DÖNÜŞÜMÜN ADINI ÖRNEK DÖNÜŞÜM OLARAK DEĞİŞTİRDİK”

2013’te yapılan plan çalışmasıyla Üsküdar’ın önünün açıldığını belirten Başkan Türkmen, “Üsküdar’da kentsel dönüşümün adını ‘Örnek Dönüşüm’ olarak değiştirdik. Sebebi, Üsküdar sıradan bir ilçe değil. Üsküdar’daki komşuluk huzurunun, sıcaklığının devam etmesini istiyoruz. Özellikle konut projelerinde 1+1 dairelere sıcak bakmadığımızı ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’UN KUPON YERİ”

Gerek yapısı gerek ikamet eden insanlar dikkate alındığında Altunizade bölgesinin İstanbul’un kupon yeri olduğunu belirten Türkmen, “Yeni konut ve ticaret projeleri, özellikle sağlık alanında yapılan yatırımlar, bu bölgenin cazibe merkezi özelliğini arttırmaya vesile oldu. Altunizade bölgemiz İstanbul’un her yerinden rahatça ulaşılabilecek bir noktada. Bu bölgede yapılacak yatırımların değeri İstanbul’un ortalamasının üzerinde artmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

“VALİDEBAĞ DOĞAL SİT ALANI”

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun yapılaşmaya açılacağı iddiaları hakkında açıklama yapan Başkan Türkmen, “Validebağ 1996-1999’da doğal sit alanı ilan edildi. Buralarda yapılaşma, imar hareketliliği olması mümkün değildir. Validebağ imara açılıyor bilgileri asılsızdır. Geçtiğimiz Aralık ayında İBB Meclisi’nden geçen konu tamamen farklı. Aralık ayı kararına göre korudaki mevcut tarihi eserler plana işlendi. Mevcut kararda toplam 100 metrekarelik, sökülüp takılabilen geçici bir yapıdan bahsedilmekte. Korunun 17 kapısı var. Girişlerde, 10’ar ya da 20’şer metreyi geçmeyecek, koruda yürüyen, spor yapan, istirahat edenlerin sosyal ihtiyaçlarına cevap versin diye küçük tesis, kafe büfe anlamında, sökülüp takılabilen yapılara izin veren bir karar. Koru içinde 15 ila 400 yıl arasında değişen 4 bine yakın ağaç var. İTÜ Orman Fakültesi’yle yaptığımız çalışmayla korunun ağaç planlarını yaptık. Buna göre mevcut ağaçlar korunacak. Ayrıca ilave 6-7 bine yakın ağaç dikelecek. Koru bu şekilde daha yaşanabilir hâle gelecek ve asla yapılaşmasına müsaade edilmeyecek.” dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e plaket takdim etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle zirve sona erdi.