‘’ÜSKÜDAR İÇİN ÇAL’’ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Üsküdar Belediyesi  Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen ‘’Üsküdar İçin Çal’’ projesi kapsamından ‘’İstanbul’dan Üsküdar’a Yol Gider’’ türküsü 50 ses sanatçısı tarafından seslendirildi.  Seslendirilen türküye Üsküdar’ın tarihi ve kültürel yerlerini tanıtmak amacıyla Üsküdar’da bulunan  43 farklı mekanda klip çekildi.

Klibin tanıtım gecesinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, türküyü seslendiren ses sanatçıları ve proje destekçileriyle bir araya geldi.

Yayınlandığı an sosyal medyada çok fazla kişiye ulaşan klip büyük beğeni toplandı.

‘’Üsküdar, İstanbul’un kültür yakası’’

Gecede konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Bu çalışma sonucunda mükemmel bir iş çıktı ve çok güzel bir karşılık buldu. Öncelikle yüreğinize, nefesinize, elinize sağlık. Sanatseverler adına hepinize teşekkür ediyorum. Üsküdar, İstanbul’un kültür yakası.  Bu türkünün sözleri de bunu anlatıyor. Ben diyorum ki İstanbul neresi? Akla gelen ilk yer Üsküdar oluyor. Bu kadar özel bir şehre sanat adına ne yapsak yakışıyor. Bu çalışmamız bugün yayınlandı ve olağanüstü ilgi gördü. Bu tür çalışmalara özellikle bu günlerde toplumumuzun çok ihtiyacı var. O yüzden çok önemli ve özel bir iş ortaya çıktı. Ben hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum’’ dedi.

Konuşmanın ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle gece son buldu.