ÜSKÜDAR GENÇLİK AKADEMİSİ YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLIYOR!

Eğitime verdiği destekle her zaman ön planda olan Üsküdar Belediyesi’nin üniversiteye hazırlık kursları yeni dönem kayıtları başlıyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Üsküdar Gençlik Akademisi, yeni dönem kurs kayıtları başlıyor. Üsküdar Gençlik Akademisi’nde; 11. ve 12. sınıf öğrencileri ile liseden mezun durumdaki öğrencilere ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık kursları veriliyor.

 2014 yılında kurulan Üsküdar Gençlik Akademisi, kendine yetebilen, yetilerinin farkında, kültür, sanat ve  spor alanında başarılı, belirli bir bilinç düzeyine ulaşmış, milli ve manevi değerleri özümsemiş gelecek ideali olan gençler yetiştirmeyi hedefliyor. Üsküdar Gençlik Akademisi'nde üniversite hazırlık ve okula destek kursları alanında uzman eğitimciler tarafından verilmektedir. Üniversite hazırlık ve okula destek programının yanında, atölye çalışmalarıyla öğrencilerin kişisel gelişimlerine fayda sağlayacak eğitimler verilmektedir. Gençler,  kültürel ve sosyal faaliyetler, has oda sohbetleri, halı saha turnuvaları, mangala turnuvaları, kitap okumaları ve tahlilleri, dergi okumaları, şahsiyet sunumları, kültürel ve tarihi geziler, meslek tanıtımları, psikolojik destek ve motivasyon sunumları, öğrenci buluşmaları, pano çalışmaları, zanaatkar ziyaretleri, kariyer planlamaları, münazara yarışmaları, kahvaltı programları, film okumaları, üniversite gezileri, gençlik kampları gibi etkinliklere katılarak faydalı ve eğlenceli zamanlar geçiriyor.

Üsküdar Gençlik Akademisi bugüne kadar 5.000 öğrenciye hizmet verdi. Merkez binada 1.500 öğrenci, işbirliği yapılan 3 farklı okulda da toplam 1.000 öğrenci olmak üzere 2.500 öğrenciye üniversite hazırlık ve okula destek kursları devam ediyor.  2015 yılında 100 tane 12. Sınıf öğrencisinden 65’i, 2016 yılında ise 387 tane 12. Sınıf öğrencisinden 353’ü üniversiteye yerleşti.  Lise öğrencilerine hizmet etmek üzere kurulmuş olan Üsküdar Gençlik Akademisi, Üsküdar’ın gençlerine milli manevi değerleri kazandırmanın yanında ülkemize ve topluma etkin katılım sağlayabilmek adına yegâne şart olan üniversite yolunda gerekli eğitim desteğini alarak gençleri üniversite sınavlarına hazırlanmaktadır. Üniversitelerin en iyi bölümlerinde okuyan 25 eğitim koçu, 4 rehber öğretmen ve profesyonel 10 eğitimciden oluşan 72 kişilik dev kadro etkin bir eğitim verilmektedir. Üsküdar Gençlik Akademisi’nden 10. 11. 12. Sınıf ve mezun öğrenciler faydalanmaktadır.

Üsküdar Gençlik Akademisi’nin yeni dönem kayıtları 15 Ağustos tarihinde başlıyor.

Ayrıntılı Bilgi için: 444 0 875 / 0216 495 42 97