ÜSKÜDAR ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNE AKADEMİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

2012 yılında Üsküdar Belediyesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi iş birliğinde kurulan ve özel yetenekli öğrenciler ile ailelerine eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmeti sağlayan Üsküdar Çocuk Üniversitesi, öğrencilerine akademik danışmanlık imkânı sunmaya başladı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Çocuk Eğitim ve Bilim, Araştırma ve Uygulama Merkezi ile iş birliği protokolü içerisinde Üsküdar Çocuk Üniversitesi öğrencilerine danışmanlık yapacak öğretim üyeleriyle yapılan yemekli toplantıda özel yetenekli öğrencilerin araştırma projelerine sağlanacak danışmanlıkla ilgili konular konuşuldu. 

Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Yrd. Kerem Kılıç ve Üsküdar Çocuk Üniversitesi Genel Koordinatörü Alpaslan Pınar'ın mihmandarlığındaki toplantıya İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Can, Çocuk Eğitim ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cengiz Alacacı, Prof. Dr. Sinan Yol, Doç. Dr. Selma Arıkan, Doç. Dr. Hüseyin Kaya, Yrd. Doç. Dr. Murat Bülbül gibi değerli akademisyen ve öğretim görevlileri katıldı. Toplantı akabinde geleceğe dönük mentörlük ve danışmanlık hizmeti değerlendirildi. 

Özel yetenekli öğrencilere yönelik YÖK onaylı ilk ve örnek bir eğitim kurumu olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi’nde 2016 - 2017 yılı itibariyle ilk mezunlarına İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim görevlileri ile akademik danışmanlık ve mentörlük hizmeti sunulmaktadır. 4. Kademe öğrencilerine yönelik başlatılan danışmanlık programı ile öğrencilerimizin proje ve bitirme tezlerinin akademisyenlerce desteklenmesi ve mezuniyetten sonra takibi planlanmaktadır. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Güney Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen öğrenci - mentor buluşmalarının ilkinde öğrenci velilerine proje ve danışmanlık hizmeti hakkında bilgiler verilirken, öğrenciler danışmanlarıyla tanıştılar ve projelerini kendilerine aktardılar.