ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN SINIRDAKİ KÖPEKLERE SICAK YUVA

Türkiye'nin Ermenistan sınırında son karakol olarak görev yapan Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Jandarma Karakolu’ndaki köpeklere Üsküdar Belediyesi’nden özel yaptırılan köpek evi ve mama gönderildi. Karakolun içerisinde yaşamlarını sürdüren köpekler artık kendi kulübelerinde kalabilecek.

 

BİR TELEFONLA MAMA VE KULÜBE GÖNDERİLDİ

Üsküdar Belediyesi'nin kedilerin barınması için yaptırdığı evlerin dağıtımı sürerken, belediyenin telefonu çaldı. Türkiye'nin en doğu sınırındaki karakoldan arayan jandarma komutanı Ahmet Antep, sokak hayvanları için yapılan çalışmayı medyadan takip ettiklerini belirterek, karakol içerisinde yaşamını sürdüren köpeklerin barınabileceği bir kulübe ve mama ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Soğuk hava koşulları ve metrelerce karla kaplanan sınır bölgesinde, kış şartlarına direnen hayvanların korunabilmesi için Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in talimatıyla özel köpek kulübesi hazırlatıldı. Köpekler için 200 kg mama ve bir kulübe kısa süre içerisinde hazırlanarak yola çıkarıldı. Kars üzerinden Digor'a oradan da Dağpınar Beldesi’ne bağlı sınır karakoluna götürülen kulübe ve mama karakolun köpeklerine ulaştırıldı. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Askerimizin yanında görev yapan, onlara yoldaş olan köpeklerimizin sağlığına yardımcı olduğumuz için çok mutluyuz.” dedi.