ÜSKÜDAR BELEDİYESİ VAKIFBANK SPOR SARAYI GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE AÇILDI

Üsküdar Belediyesi VakıfBank Spor Sarayı görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Vakıfbank Genel Müdürü Adnan Ertam ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Yapımına 2015 yılında başlanan Üsküdar Belediyesi Vakıfbank Spor Sarayı'nda 2500 kişi kapasiteli spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, çok amaçlı spor alanları, 2 adet SPA merkezi, jimnastik salonu ve birçok sporun yapılabileceği spor alanları ve yaşam alanları yer alıyor.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de bir spor kompleksi değil bir spor sarayının olduğunu görmekten dolayı iftihar ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum," dedi.

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor sarayının hayırlı olmasını diledikten sonra Üsküdar Belediyesi'nin 25 yıllığına tahsis ettiğini belirterek, Spor Şehri Üsküdar'a kapalı spor saraylarının yanında açık spor komplekslerinin de armağan edileceğini söyledi.

"GENÇLERİMİZİ SARAYLARDA AĞIRLIYORUZ"

Büyük bir katılımla gerçekleşen törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, "Bugün burada sadece bir spor tesisinin açılışını gerçekleştirmiyoruz. Adından da anlaşılacağı üzere bir sarayın açılışını yapıyoruz. Biz gençlerimizi, çocuklarımızı artık saraylarda ağırlıyoruz," sözlerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, bu güzel tesisin Üsküdar'a, İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. 

Konuşmaların ardından Üsküdar Belediyesi Vakıfbank Spor Sarayı açılışı için kurdele kesildi.