ÜSKÜDAR BELEDİYESİ MECLİS ÜYELERİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Belediyesi tarafından organize edilen Üsküdar eski dönem belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığı elinde bulunan tapular ile yeni bir arşiv müzesi yapacaklarını belirterek, Berlin’de bulunan Bergama Müzesi’nin de Türkiye’den götürüldüğünü söyledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde Üsküdar’da eski dönemlerde belediye başkanlığı yapmış olan eski başkanlar ve belediye meclis üyeleri toplantıda bir araya geldi. Üsküdar Belediyesi Kız Kulesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra Üsküdar eski dönem belediye başkanları, belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Üsküdar’a hizmet eden herkese teşekkür ettiğini belirttiği konuşmasında, “Bu güzel ve özel şehre bu salonda bulunan herkese hizmet etmek nasip olmuş dostlar topluluğuyuz. Bizlerin çocuklarımıza belki de bırakabileceğimiz en güzel miraslardan birisi bu güzel şehre hizmet etme duygusu ve yolculuğu olacaktır. Dolayısı ile ne kadar hamd etsek ne kadar şükretsek azdır” dedi.

“ÜSKÜDAR HİKMETLİ BİR ŞEHİRDİR”
Düzenlenen geceden dolayı Başkan Hilmi Türkmen’i tebrik ettiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Üsküdar’ı anlatmanın çok uzun bir iş olacağını dile getirerek, “Üsküdar’a ben açık üniversite derim, Üsküdar’ın hizmet üreten bir coğrafyası olmasından dolayı hikmetli şehirdir. 20’nci asırda bütün dünyanın arayıp bulamadığı yok olması için çaba harcadığı galip medeniyetin hikmeti yok etmek için bütün uğraşlarına rağmen Üsküdar, hikmeti üreten bir yer” şeklinde konuştu.

“TAPU İLE İLGİLİ YENİ BİR ARŞİV BİNASI YAPACAĞIM”
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğunu ifade eden Bakan Güllüce tapu ile ilgili arşiv belgelerden oluşan özel bir müze yapacaklarını belirterek, “Dünya da tapu noktasında çok iyi bir konumdayız ve tarihi geçmişimiz var. Günde 40 bin işlem yapıyoruz.  Tapu olarak bir arşivimiz var, 1300’lü yıllardan itibaren bir tarih hazinesi var. Şimdi yeni bir arşiv binası yapacağım çünkü mevcut arşiv de bunlar sergilenemiyor, gösterilemiyor, sadece depolarda arşiv tekniğine göre konmuş belgeler var. Mühürler var, 3 kişinin mührü bir arada olması lazım mühür 3 parça. Fatih Sultan Mehmet Han’ın Ayasofya ile ilgili vasiyeti var” diye konuştu.

“BERLİN’DEKİ BERGAMA MÜZESİ BİZİM BERGAMADAN ÇALINDI”Berlin’de bulunan Bergama Müzesi’nin Türkiye’den götürüldüğünü söyleyen Bakan Güllüce, “Maalesef çok eski bir tarihte yani ben bilmiyorum hangi yılda ama yurt dışına gönderilmiş sonra gelmiş sonra nasıl olmuşsa 35 metre uzunluğundaki bu fermanın 6 metresi yok artık hangi ülke hırsızlığını yaptı da çaldı bilmiyoruz. İngiltere’ye, Fransa’ya giden vardır yani müzelerde sergilediklerinin hepsine diyorlar ki bunu Mısır’dan getirdik bunu oradan getirdik yani belli ki bunu çalmışta getirmişsin bütün müzelerde sergiledikleri başka ülkelerden çaldıkları. Berlin’de Bergama müzesi var yani 5 saatte gezemiyorsunuz orayı bizim Bergama’dan çalmış götürmüşsünüz. Ben hesapladım orada yani mühendislik hesabı ile 250 tır ile zor götürürsünüz o eserleri” ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce konuşmasının sonunda bir fıkra anlatarak Üsküdar’a olan sevgisini ve ilgisini dile getirerek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmaları sonrası gece uzun süre sonra bir araya gelme fırsatı yakalayan Üsküdar sevdalılarının dost sohbetleriyle devam etti.