ÜSKÜDAR BELEDİYESİ İŞÇİLERİ ÇÖP KAMYONLARIYLA TANKLARA ENGEL OLDU

15 Temmuz gecesi darbe girişimini engellemek için en büyük çabayı gösterenlerden biri de Üsküdar Belediyesi’nin işçileriydi.  Temizlik işçileri müdürleri Salih Uzun’un telsiz talimatıyla tanklara engel olmaya çalıştı.

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun, o geceyi şöyle anlattı: “Bizim birimimizde yaklaşık 230 personelimiz var. Saat 22:00 sularında bunun bir kalkışma olduğunu anladık. Sahadaki arkadaşlarımıza askeri birliklerin emirlerine uymamaları gerektiğini söyledik.

Araçlarla yolları kapatmaya başlayın. Kesinlikle anahtarları askere vermemelerini gerekirse anahtarları mazgala ya da çöp kovasına atmalarını söyledim. Hiç kimse aracının yanında kalmasın. “

Harekete geçen çöp kamyonları 1. Ordu Komutanlığı ve Kuleli Askeri Lisesi gibi kritik merkezlerdeki ilerlemeyi durdurmuş oldular.