ÜSKÜDAR BELEDİYESİ BÜTÇESİ YENİDEN OYLANARAK KABUL EDİLDİ

Üsküdar Belediyesi'nin Kasım ayı olağanüstü toplantısı Meclis Başkanı Esat Kalay Başkanlığı'nda yapıldı. Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mevzuata aykırı bulduğu Üsküdar Belediyesi'nin 2015 mali yılı bütçesi yeniden ele alınarak 18 ret oyuna karşı 25 evet oyuyla kabul edildi.

Olağanüstü gündemle toplanan Belediye Meclisi'nde Emlak İstimlak Müdürlüğü'nün teklif ettiği bir tasarı ile Üsküdar Belediyesi'nin Ekim ayında kabul ettiği fakat usül hatası nedeniyle tekrar gündeme gelen 2015 mali yılı bütçe tasarısı görüşüldü.

Ekim ayında yapılan toplantıda bütçe görüşmelerinin ad okunmak suretiyle oylaması gerekirken, bunun yapılmamış olması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden dönen 2015 bütçesi tekrar oylandı. Oylama sırasında söz hakkı isteyen CHP'li Meclis üyelerinden kendilerine konuşma hakkı tanınmaması üzerine  bir kez daha usül yönünden hata yapıldığı itirazı geldi.

Meclis Başkanı Kalay, bunun olağanüstü bir toplantı olduğu için kimseye söz hakkı veremeyeceğini söylemesi üzerine CHP'li üyelerden itirazlar yükseldi.

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'ne göre bütçe görüşmelerinde oylama ad okuma ve açık oylama uygulamasıyla yapıldı.

Toplantıda, Üsküdar Belediyesi'nin 2015 malı yılı bütçesi, AK Partili Meclis üyelerinin 25 kabul oyuyla 355 milyon TL olarak kabul edildi. CHP'li 18 Meclis üyesi ise tasarıya ret oyu verdi.

Meclis Başkanı Kalay, toplantıda oylanan tasarıların kabul edildiğini duyurdu.