ÜSKÜDAR BELEDİYESİ 3. TÜRKİYE ARAPÇA KİTAP VE KÜLTÜR GÜNLERİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ile Haşimî Yayınevi’nin düzenlediği, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri  "Geçmişin ihyası, geleceğin inşası için medreselerimiz" sloganıyla kapılarını açtı.

3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin açılışına Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Milletvekili Dr. Nureddin Nebati, Milletvekili Metin Külünk, Milletvekili Hasan Sert, Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Milletvekili Said Yüce, Milletvekili Celalettin Güvenç, Milletvekili Mehmet Sılay, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği Başkanı Yakup Alarçin, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Hattat Hasan Çelebi ve Yazar İskender Pala katıldı.

Valide-i Cedid Camii İmam Hatibi Kerim Öztürk’ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Veysel Çelikdemir kum sanatıyla 15 Temmuz'u betimledi.

Açılış programında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Arapça Kitap ve Kültür Günleri’nin kültür dünyamıza, bilim dünyamıza, gençlerimize ve geleceğimize yönelik hizmetler babında hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum. Üsküdar’ımız bir kültür, tarih, sanat ve aynı zamanda bir hoşgörü, bir tahammül, ilim ve irfan şehridir. Bu güzel şehrimizde böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın huzurunu, mutluluğunu yaşıyoruz. 10 gün süreyle yerli ve yabancı ilim adamlarımızı, hocalarımızı, misafirlerimizi ağırlayacağız. İnanıyorum ki, Arapça Kitap ve Kültür Günleri ilim toplumumuza hem de günlük hayatımıza ayrı bir pencere, ufuk açacaktır. Başarılı geçmesini temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum, bu güzel etkinlik dolayısıyla ülkemize gelen misafirlerimize tekrardan hoş geldiniz diyorum, saygıyla selamlıyorum,“ ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Bizim medeniyetimizin yapı taşı olan İlim Adamları ve kitaplar zirvesi olan bu etkinlik ortak kültür ve tarihimize, ortak mirasımıza büyük katkılar sağlıyor. Şu anda burada 22 ülkeden misafirlerimiz var yine 59 uluslararası yayınevi bu etkinliğe iştirak ediyor. Bu kadar kıymetli ilim erbabıyla gönül sofrası etrafında buluşmamıza vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese hususen teşekkür ediyorum, “ diye konuştu.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, Sudan, Katar ve Kuveyt başta olmak üzere 22 Ülkeden 59 Yayınevi ile 300 İlim Adamı ve Yazar’ın katılacağı organizasyonda, çeşitli seminer, konferans ve etkinlikler yapılacak.

3. Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, 11 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.