ÜSKÜDAR BELEDİYESİ 15 TEMMUZ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İSTANBUL MARATONU ÖNCESİ BİR ARAYA GELDİ

Vodafone 38. İstanbul Maratonu kapsamında düzenlenen “Kahramanlar Koşusu”, Üsküdar’dan 100’e yakın şehit yakını ve gaziyi ağırladı. İki kıta arasında koşulan tek maraton olan Vodafone 38. İstanbul Maratonu’na katılacak Üsküdarlılar için Üsküdar Belediyesi özel bir program hazırladı.

Bu yıl 15 Temmuz şehitlerine ithaf edilen Vodafone 38. İstanbul Maratonu öncesinde Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar’dan koşuya katılacak şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Üsküdar’ın 15 Temmuz’da en çok şehit veren ilçe olduğunu dile getiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, “15 Temmuz darbe girişimine karşı canı pahasına mücadele edenler arasında Üsküdarlılar vardı. O gece verdiğimiz 25 şehidimiz 166 gazimiz sadece ilçemiz için değil, ülkemiz için de unutulmaz isimler arasına yazıldı. Bugün bizleri yalnız bırakmayan şehit yakınları ve gazilerimize çok teşekkür ediyorum,” açıklamasında bulundu.

KAHRAMANLAR KOŞUSU İÇİN 93 METRELİK BAYRAK AÇILDI

Kahramanlar Koşusu öncesi gerçekleştirilen buluşma Hz. Ali Camii’nde kılınan sabah namazı sonrası Üsküdar Belediyesinin vatandaşlara sıcak çorba ikramı ile devam etti. Üsküdar’dan koşuya katılanlar vatandaşlar Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yılı olması dolası ile 93 metrelik bir bayrak açarak koşu alanına girdi.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyona şehit yakınları ve gaziler haricinde, İstanbul Maratonu’na katılanlar profesyonel sporcular, engelli vatandaşlar ve Üsküdar Belediyesi Karate Takımı katılım gösterdi. Üsküdar Belediyesi Engelliler Halk Oyunu Ekibi de koşu öncesinde motivasyon gösterisi gerçekleştirdi.