ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN ÜSKÜDAR GENÇLİK AKADEMİSİ ÖĞRENCİLERİNİN VELİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Üsküdar Gençlik Akademisi’nde ücretsiz biçimde üniversiteye hazırlanan 600 öğrencinin velisiyle bir araya geldi.

10, 11 ve 12. sınıf olmak üzere toplamda 1.500 öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık eğitimi veren Üsküdar Belediyesi’nin, ilk defa 2014 yılından başlattığı hizmetten şu ana kadar 4.300 öğrencinin faydalandığı açıklandı.

Üsküdar’ın dört bir yanını eğitim heyecanı sardı

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’in defaatle belirttiği üzere, gençleri iyiler ve iyiliklerle buluşturmayı amaçlayan Üsküdar Belediyesi’nin, bu ulvi amaç doğrultusunda en çok emek harcayan isimlerinin başında gelen Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz, 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi heyecanının tüm Üsküdar'ı sardığını vurguladı. Üsküdar Gençlik Akademisi’nde ücretsiz biçimde eğitim görerek üniversite sınavından alınlarının akıyla çıkan öğrencilerle atıfta bulunarak, hepsiyle gurur duyduklarını belirten Öksüz, içinde bulunduğumuz eğitim döneminde de yeni başarılara imza atacaklarından şüphesinin olmadığını belirtti.

Ücretsiz üniversiteye hazırlık hizmeti veren Üsküdar Belediyesi’nin bu konuda Türkiye’de ilk olduğunu hatırlatan Öksüz, her alanda öncü bir belediye olduklarından dem vurarak Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN’e teşekkür etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN: “Hiçbir velimizden para talep etmiyoruz, hiçbir zaman da etmeyeceğiz!”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar Gençlik Akademisi’nde ücretsiz biçimde üniversiteye hazırlanan gençlerin ailelerine şunları söyledi:

“Gençlerimiz, çocuklarımız bizim her şeyimiz. Anne ve babalar olarak çocuklarımız rahat ersinler, hayatları düzgün olsun ve topluma faydalı olsunlar diye çalışıyoruz. Ne yazık ki bundan önceki dönemlerde bu ihtiyaçlara cevap verilemedi. Üzüntüyle görüyoruz ki, zamanında kamunun görevinin ihmalinden ve boşluktan faydalanarak çocuklarımızı zehirlediler. Bunu 15 Temmuz sürecinde gördük. Tutuklananlar bugün itiraf ediyorlar: ‘Biz ne yazık ki kandırılmışız,’ diyorlar. Bizim yegane amacımız çocuklarımızı geleceğe hazırlamak. Biz tilkilik peşinde değiliz. Çocuklarımız güzel üniversitelere girsinler, geleceğe iyi hazırlansınlar, topluma faydalı olsunlar diye gece gündüz çalışıyoruz.”

Üsküdarlı çocukların ev ve okul dışındaki üçüncü mekanlarını güvenli hale getirmek için çalıştıklarını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, “Bilgi Evleri’nin, Gençlik Merkezleri’nin, Gençlik Akademileri’nin kastı budur. Çocuklarımız iyi kurslara gitsinler, hem de kişisel gelişimlerini en iyi biçimde yapsınlar. Biz hiçbir velimizden para talep etmiyoruz, hiçbir zaman da etmeyeceğiz. Bizim için en yararlı hizmet budur. Yeri gelir asfaltı geç yenileriz ama çocuklarımıza hizmet vermeyi asla ihmal edemeyiz. 'Bir çocuk' deyip geçemeyiz. Bir çocuk yeri gelir ülkenin kaderini değiştirebilir,” sözlerini sarf etti.