KÜPLÜCE SARAY CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI

Üsküdar'ın Küplüce mahallesinde vatandaşın ihtiyacına yanıt vermek amacıyla yeniden yapılacak olan Küplüce Saray Camii'nin temeli dualar eşliğinde atıldı.

Üsküdar Belediyesi ve hayırsever vatandaşların desteğiyle yeniden yapılacak olan Küplüce Saray Camii'nin temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti İlçe Başkanı Halit Hızır, Küplüce Mahalle Muhtarı Esat İri, Küplüce Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan ve Küplüce Mahallesi sakinleri katılım gösterdi.

İhsaniye Camii imamı Saffet Çalış’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende camilerin ve kabristanların birer medeniyet mührü olduğunu vurgulayan Başkan Hilmi Türkmen, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün yetişen nesil, gelecekte bizi bıraktığımız eserlerle tanıyacak. Bu topraklarda güzel insanlar yaşamış diyecekler. Küplüce Mahallesi olarak bugün ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Hepimizin bildiği, defalarca birlikte saf tuttuğumuz, namaz kıldığımız Saray Camii’ni yeniden yapıyoruz. Saray Camii, üç yılda yaptığımız 59. cami oldu."

Tören kapsamında Üsküdar Müftüsü Dr. Enver Osman Kaan’ın okuduğu duanın ardından caminin temeli atıldı.