ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN MEHMET AKİF ERSOY MAHALLE SAKİNLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, 1 Şubat Perşembe akşamı Mahalle Buluşmaları toplantısında Mehmet Akif Ersoy Mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Şu ana kadar Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Bilgi Evi, Cami bakım ve onarım çalışmaları, çevre düzenlemeleri yapıldı. Yapımı devam etmekte olup 2018 yılı içerisinde açılışı planlanan, 600m2 alana sahip olan Boğaziçi Cem Evi de yapılan çalışmalar arasındadır.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen bugüne kadar yapılan projeler ve devam eden projeler hakkında bilgilendirme yaparak, “2 aydır devam eden mahalle buluşmalarımızda bu hafta Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde sizlerleyiz. Bu toplantılarımızın iki amacı var birincisi bizim size anlatmak istediklerimiz ikincisi ise sizin bizlere söylemek istediklerinizi ilk elden, birinci ağızdan anlatmanızdır,” dedi.

Başkanımız Hilmi Türkmen, “Bizler Üsküdar Belediyesi olarak eğitime yaptığımız Bilgi Evleri desteğinin ardından son 3 yılda sağlık alanına yönelmeye başladık. Üsküdar Zeynep Kamil’deki eski zabıta binamızı şimdi Diyabet ve Obezite Tedavi Merkezi olarak Sayın Başbakanımızın eşinin de teşrifleriyle geçen ay açtık. Ücretsiz tedavi olabileceğiniz bir hastane olan bu merkezde birçok vatandaşımız tedavi oluyor. Nato yolu üzerine Yavuz Selim Camii’nin yapımına başladık. Bu Camii’nin altında 3 katlı diş hastanesi yapacağız ve yakında tüm vatandaşlarımızın hizmetine açacağız,“ dedi.

Konuşmasına devam eden Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “35 yıldır devam eden imar sorununu 2 yıl içerisinde çözmüş bir Belediye Başkanı olarak karşınızdayım. Mehmet Akif Ersoy mahallemizde imara giren mahallelerimiz arasında yer alıyor. Yeni getirilen imar planına göre binalarınız 6 katlı olacak. Hükümet “Afet Riski Altında Olan Alanların Dönüştürülmesi” diye bir kanun çıkardı ve biz bu kanun çerçevesinde imarımızı gerçekleştiriyoruz,“ şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.