ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN, AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI İLE BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Üsküdar’da hizmet yapan bazı STK’lar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde Yerel Hizmetler Değerlendirme toplantısında bir araya geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ve AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır’ın da katıldığı toplantı, yeni hedefler için ortak hareket etme, birlik olma ve tam bir kucaklaşma havası içinde geçti.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, başkanlığı döneminde bugüne kadar yapılan çalışmaları ve projeleri anlatan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Derdimiz halkımıza hizmetkar olabilme meselesi, derdimiz vatan millet meselesidir. Derdi olan yorulmaz! Biz de liderimizin izinde durmadan, yorulmadan çalışmalarımıza sonsuz bir aşkla devam edeceğiz. Bir ilçe belediyesinin çok çok ötesinde önemli hizmetler ve eserler verdik. Bu bizim başarımızdan öte bize destek veren herkesin başarısıdır. Hizmetlerimizi duymayan kalmamalı, tüm Üsküdarlıların yaptığımız hizmetleri öğrenebilmesi için canla, başla kapı kapı dolaşarak anlatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına bugüne kadar yapılan parklar, kültür merkezleri, sosyal tesisler, spor salonları, restorasyonlar, okullar, camiler, yurtlar ve  kültürel çalışmalarla devam eden Başkan Hilmi Türkmen, Valide Sultan Gemisi, Nevmekan, Tebessüm Kahvesi, Çocuk Üniversitesi, Değer Sensin, Bağımsız Gelecek gibi projelerin tüm Türkiye’ye örnek olan projeler olduğundan da bahsetti.

BAŞKAN TÜRKMEN: BUGÜNE KADAR Kİ EN BÜYÜK BAŞARIMIZ 30 YILLIK İMAR SORUNUNU ÇÖZMEKTİR!

Toplantının çok uzamaması için yaptıkları çalışmaların ancak yarısını anlattığını belirten Başkan Türkmen; Bu akşam ki ana konumuz imar. Biz 30 yıldır yapılamayanı yaptık ve Boğaz Bölgesi’ndeki imar sorununu bitirdik. Üsküdar’da artık imar sorunu bitmiştir, dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM, GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜM!

Kentsel Dönüşüm’ün Üsküdar’ın en önemli konularından birisi olduğunu söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; “Biz Kentsel Dönüşüme neden Örnek Dönüşüm diyoruz?

Birincisi, Üsküdar’daki dönüşüm Yerinde Dönüşüm olacaktır. Kimse bir yere gitmeyecek, kendi mahallesinde ve şehrinde yaptığımız kira yardımlarıyla Yerinde Dönüşüm gerçekleştirecektir.

İkincisi, Vatandaşımız istemeden dönüşüm olmayacaktır. Örnek Dönüşümde gönüllülük esastır. Biz bugüne kadar kimin evini hatta bir kümesini dahi zorla yıktık! Bir kez daha söylüyorum: Örnek Dönüşüm demek ‘Yerinde ve Gönüllü’ dönüşüm demektir. Biz, Üsküdarlılar olarak her konuda olduğu gibi Kentsel Dönüşüm konusunda da örnek olacağız” dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN İKİNCİ NEV MEKAN MÜJDESİNİ VERDİ!

Toplantıda, eski Nikah Sarayı’nın yerine ikinci Nev Mekan’ın açılacağı müjdesini veren Başkan Türkmen, “Nev Mekan’ın bir diğer ikinci örneği yoktu onu da şuan biz yapıyoruz. Yapım aşamasında olan ikinci Nev Mekan 24 saat açık bir kütüphane olacak“ dedi.

MEGA PROJELER ÜSKÜDAR’DA

Yerel Hizmetler Toplantısı’nın son bölümünde Üsküdar’daki mega projelerden de bahseden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen,” Eski belediye binamızın yerine Mimar Sinan Meydanı ve altına da yaklaşık 800 araçlık bir otopark yapıyoruz. Avrasya Tüneli ve Marmaray Üsküdar’da. Çok yakında Türkiye’nin ilk akıllı metrosu Üsküdar-Çekmeköy hattı da halkımızın hizmetine sunulacak. Ayrıca, Üsküdar’ın toplam nüfusu 550 bin ancak hareketli nüfus 2 milyon. Üsküdar Meydanı ve Sahilyolu projesi bittiğinde Haremden Beylerbeyi’ne kadar Üsküdar merkez biraz nefes alacak.  Çamlıca Anten Kule inşaatı tüm hızıyla devam ediyor ve Çamlıca’daki anten kirliliğini en yakın zamanda ortadan kaldıracağız. Cumhurbaşkanı’mızın da yakından takip ettiği Çamlıca Camii, aynı anda 60 bin kişilik ibadet kapasitesiyle dünyanın en büyük ikinci camisi olacak.” diye konuştu.

Toplantı sonunda katılımlarından dolayı tüm teşkilat üyeleri ve sivil toplum kuruluşu üyelerine teşekkür eden Başkan Türkmen “2019 seçim süreci yalnız ülkemiz için değil, tüm ümmet için çok önemli. Bu yüzden, hep birlikte el ele verip hizmetlerimiz herkese anlatacağımıza ve tam bir ekip ruhuyla bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.