ÜSKÜDAR 2'NCİ BOSTANINA KAVUŞTU

Üsküdar Belediyesi kentleşmenin geliştiği ve betonlaşmanın hızla arttığı günümüzde, insanları toprakla buluşturmak ve hobi amaçlı sebze yetiştiriciliğine teşvik etmek için 2'nci bostanının açılışını gerçekleştirdi.

Aziz Mahmut Hüdai Mahallesi'nde açılışı gerçekleşen İmrahor Bostanı'nın açılışına Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakımsız, mezbelelik olan alan geçmişteki kullanımına uygun olarak yeniden bostan olarak düzenlendi. Düzenlenen bostanda bir de kuyu mevcut onun da restorasyonu yapılarak kullanıma uygun hale getirildi.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Güzel şehrimiz Üsküdar'da çok güzel bir durak, yeni bir huzur noktası. Ağaçları, toprağı, denizi, camileriyle bir tarih beldesinde güzel bir bostan açıyoruz, ne mutlu bu mahallede yaşayanlara, ne mutlu Üsküdarlılara. Burası çok özel bir yer, burası ecdadımızın bize bıraktığı, sadece Üsküdar'ın değil bütün bu güzel şehrin insanlarının üzerine titremesi gereken en önemli miraslardan birisi. Bugün burada biz bir park açmaktan öte bir tarihe sahip çıkmanın, bir zenginliğimizi daha gün yüzüne çıkarmanın, bu yavrularımıza armağan etmenin onlarla buluşturmanın lezzetini yaşıyoruz. Kuzguncukta da olduğu gibi burası da küçük parseller ile ayrılmış ve ne güzel ahşap kaplamalarla etrafları çevrilmiş şimdi burada siz ekip biçeceksiniz. Burada iş sadece toprağa bir domates, salatalık, biber, patlıcan dikmek ekmek yetiştirmek değildir burada huzur var, sevgi var, kardeşlik var burası hem Üsküdar hem İstanbul, aziz İstanbullular bostanımız hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmaların ardından bostanın açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri kurdele kesip, vatandaş ile ilk fideleri diktiler. İlk olarak marul, lahana, brokoli, kıvırcık fideleri dikildi.

Biberiye, adaçayı, lavanta, lavantin, nane, fesleğen, kekik gibi tıbbı aromatik bitkiler için küçük saksılı parseller oluşturuldu. Bunlar koparılıp mutfakta ve şifa amaçlı kullanılabilir.

Vatandaşa paketlenmiş marul tohumları ve elma dağıtıldı.

Açılışın sonunda katılan herkese pilav ayran ikramı oldu.